• BUZZ
  • Άρθρο
  • Ο ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΜΕ ΤΟ ΑΓΓΕΛΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ
Ο ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΜΕ ΤΟ ΑΓΓΕΛΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ

Ο ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΜΕ ΤΟ ΑΓΓΕΛΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ


5.0/5 κατάταξη (2 ψήφοι)

Όμορφος να σου κόβεται η ανάσα. Και γοητευτικός. Σκοτεινός και αινιγματικός. Μια αίσθηση αδίστακτου. Όχι αναίτια.

Ανάρμοστη η συμπεριφορά του, από παιδί. Από σχολείο σε σχολείο μέχρι που το παράτησε στα δεκατέσσερα. Στο ναυτικό, μέσα σε τέσσερα χρόνια θητείας, έντεκα μήνες τους πέρασε στη φυλακή λόγω απειθαρχίας. Ζόρικος.

Πάντως, απαρατήρητος δεν πέρναγε. Τον πρόσεξε ένας κυνηγός ταλέντων και ο δρόμος άνοιξε. Στα εικοσιπέντε του καθιερώνεται με το ΄΄Γυμνοί στον ήλιο΄΄ του Ρενέ Κλεμάν, την πρώτη και καλύτερη ενδεχομένως εκδοχή του ΄΄ταλαντούχου κυρίου Ριπλέι΄΄ της Πατρίσια Χάισμιθ.
Ακολουθεί ΄΄Ο Ρόκκο και τ΄αδέρφια του΄΄ με τον Βισκόντι, που τον σκηνοθετεί και στη σκηνή στο ΄΄Κρίμα που είναι πόρνη΄΄ με παρτεναίρ την τότε σύντροφό του Ρόμυ Σνάιντερ.
Για τον Αλαίν Ντελόν ο λόγος.

Η διαδρομή του είναι γνωστή. Κλασσικές οι ταινίες του. ΄΄Έκλειψη΄΄ του Αντονιόνι, ΄΄Ο γατόπαρδος΄΄ του Βισκόντι, ΄΄Ο δολοφόνος με το αγγελικό πρόσωπο΄΄ του Μελβίλ, ΄΄Η πισίνα΄΄ και το ΄΄Μπορσαλίνο΄΄ του Ντεραί, ΄΄Η δολοφονία του Τρότσκι΄΄ και ΄΄Ο κύριος Κλάιν΄΄ του Λόζεϋ, ΄΄Για το τομάρι ενός μπάτσου΄΄ -που σκηνοθέτησε ο ίδιος. ΄΄Η ιστορία μας΄΄ του Μπλιέ του χάρισε ένα βραβείο Σεζάρ. Το 2008, Καίσαρ στον ΄΄Αστερίξ στους Ολυμπιακούς αγώνες΄΄ παρώδησε αδίστακτα τον εαυτό του και τους ρόλους του και έβαλε τελεία στη σταδιοδρομία του.
΄΄Il y avait un guépard de trop dans cette pièce΄΄.
΄΄Πρέπει να ξέρει κανείς να αποσύρεται΄΄ είπε.

Θολή η ιδιωτική ζωή του. Το 1968, ο γραμματέας και σωματοφύλακάς του Στέβαν Μάρκοβιτς βρέθηκε δολοφονημένος. Ένα σημείωμα έγραφε ΄΄Αν με σκοτώσουν φταίει 100% ο Ντελόν και ο προστάτης του Μαρκαντονί΄΄, ένας γκάγκστερ Κορσικανός. Μπλεγμένη στην υπόθεση και η γυναίκα του προέδρου της Γαλλικής δημοκρατίας Πομπιντού. Όργια με συμμετοχή Ντελόν και Μάρκοβιτς; Φωτογραφίες ύποπτες; Σκευωρία; Sex and politics… Δε μάθαμε ποτέ τι ακριβώς συνέβη.

Το προφίλ του, όσο νάναι, τραυματίστηκε. Είναι και ακροδεξιός πολιτικά...
Όπως και νάχει, κυριάρχησε επί δεκαετίες στην οθόνη.
Ταλαντούχος; Περσόνα είναι η σωστή απάντηση. Ακτινοβόλος. Ανεπανάληπτη κινηματογραφική παρουσία.

΄΄Ο δολοφόνος με το αγγελικό πρόσωπο΄΄ πέρασε στη συλλογική μας μνήμη. Μοναχικός κι απόμακρος. Και επικίνδυνος.

Υ.Γ. Ο Αλαίν Ντελόν συμπλήρωσε τα 80. Το ίδιο γοητευτικός.


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.