• BUZZ
  • Άρθρο
  • O ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΡΔΗΣ ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ...ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ
O ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΡΔΗΣ ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ...ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ

O ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΡΔΗΣ ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ...ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ


5.0/5 rating 1 vote

  • Ημερομηνία: Τρίτη, 05/05/2020 13:28
  • Συντάκτης: Onlytheater
  • Κατηγορία: Άρθρο

Η λέξη πολιτισμός είναι προσαρμοσμένη στην ιστορία του ανθρώπου. Είναι έκφραση και εκρήξεις συναισθημάτων, είναι ανάσα, πνοή, εικόνες, οξυγόνο, ζωή, χρώματα, αναμνήσεις και γι' αυτόν που τον παράγει και γι' αυτόν τον απολαμβάνει. Μπορεί κανείς να ζήσει χωρίς την τέχνη; Χωρίς τον πολιτισμό; Ανεξάρτητα αν ανήκει σε αυτόν. Μέσα μας κυλάει η τέχνη σε διάφορες μορφές. Είμαστε ένα με την τέχνη. Σκεφτείτε έναν κόσμο χωρίς μουσική, χωρίς χρώματα. Θεωρώ πως δύσκολα θα ζούσε ο άνθρωπος χωρίς όλα αυτά.
Στο δια ταύτα, πρέπει να βρεθούν λύσεις για τους χιλιάδες εργαζόμενους που εκπροσωπούν τη τέχνη αλλά και για το Πνευματικό Δικαίωμα -που εκκρεμεί από την προηγούμενη κυβερνητική θητεία. Λύσεις βατές και όχι απλά αποφάσεις τύπου «νίπτω τας χείρας μου». Έχουμε αξιοπρέπεια δεν είμαστε αόρατοι σε σχέση με τα άλλα επαγγέλματα. Μιλούν για επιστροφή στην κανονικότητα. Η κανονικότητα αφορά όλους τους ανθρώπους. Εμείς δεν είμαστε άνθρωποι;
Προσπαθώ να σκεφτώ, στον δικό μου κλάδο, πώς ένας επιχειρηματίας θα διοργανώσει συναυλία, όταν γνωρίζει πως αντί να βάλει 400 άτομα στον χώρο του, πρέπει να βάλει 150. Ποιος ο λόγος να την κάνει; Και πώς να κρατηθούν οι αποστάσεις του ενάμιση μέτρου; Αυτά είναι ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν και να λυθούν από τους αρμόδιους.
Ο πολιτισμός είναι ο καθρέφτης κάθε κοινωνίας και στη χώρα που γεννήθηκε ο πολιτισμός δεν πρέπει να χαθεί, αλλά να εξελίσσεται και να μεγαλώνει.
Είμαστε ενωμένοι. Έχουμε υπομονή και απαιτούμε λύσεις υπεύθυνες και ασφαλείς.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΡΔΗΣ


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.