• BUZZ
  • Άρθρο
  • Ο ΚΩΝ/ΝΟΣ ΡΑΒΝΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ* ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΛΑΒΕΡΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ΑΓΝΟΙΑΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ
Ο ΚΩΝ/ΝΟΣ ΡΑΒΝΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ* ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΛΑΒΕΡΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ΑΓΝΟΙΑΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Ο ΚΩΝ/ΝΟΣ ΡΑΒΝΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ* ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΛΑΒΕΡΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ΑΓΝΟΙΑΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ


0.0/5 κατάταξη (0 ψήφοι)

  • Ημερομηνία: Κυριακή, 19/05/2019 11:28
  • Κατηγορία: Άρθρο

Ένα μέρος της νέας γενιάς απαίδευτο, σχεδόν αμόρφωτο, εξοπλισμένο με την «έτοιμη» γνώση της τεχνολογίας, που εστιάζει σε life style και glamour, είναι ήδη εδώ.
Έτσι απαιτεί η παγκοσμιοποίηση! Όσο πιο μακριά από παράδοση, γνώση, ιστορία, πολιτισμό, τόσο καλύτερα εντάσσεσαι στο ακίνδυνο χωνευτήρι. Και αυτό το καταλαβαίνω, απλώς παρακολουθώντας τηλεπαιχνίδια, όπου όταν η απάντηση απαιτεί στοιχειώδεις γνώσεις, απουσιάζουν. "Ρουκ ζουκ". Νεαρή παίκτρια περιέγραψε την Κύπρο με τις λέξεις: "EUROVISION", "Λευκωσία" και μετά από πολλή σκέψη, "Νησί" και… "Ελευθερία"! 'Οχι του νησιού, αλλά την... Κύπρια τραγουδίστρια
Ελευθερία Ελευθερίου! Εάν για να περιγράψουμε την Κύπρο με 4 λέξεις, οι δύο προέρχονται από το... life style, είμαστε κατεστραμμένοι και άξιοι σκληρότερων μνημονίων, διότι η απώλεια της εθνικής κληρονομιάς προετοιμάζεται πριν την απώλεια της εθνικής και ατομικής περιουσίας, έτσι ώστε να μην έχεις τις δυνάμεις και κυρίως τις βάσεις, πάνω στις οποίες θα στηριχτείς για να αντισταθείς και να υπάρχεις!
Αυτό το κομμάτι της νέας γενιάς, ταυτίζεται πανεύκολα στο διαδίκτυο με Καρντάσιανς, «επώνυμους» και… influencers. Ας της δείξουμε, ότι με την τεχνολογία, μπορεί να ανακαλύψει τον πολιτισμό και την ιστορία μας. Κι όταν λέμε Κύπρος, να θυμόμαστε τη «δύσκολη» – εξαφανισμένη σκόπιμα; - λέξη: "διχοτόμηση" ή έστω κάποιον Σολωμό Σολωμού.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΡΑΒΝΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
*ηθοποιός, stand up comedian


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.