• BUZZ
  • Άρθρο
  • Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΣΣΑΣ ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΓΙΚΗ ΧΑΡΤΙΝΗ ΦΙΓΟΥΡΑ
Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΣΣΑΣ ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΓΙΚΗ ΧΑΡΤΙΝΗ ΦΙΓΟΥΡΑ

Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΣΣΑΣ ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΓΙΚΗ ΧΑΡΤΙΝΗ ΦΙΓΟΥΡΑ


3.0/5 rating 1 vote

  • Ημερομηνία: Κυριακή, 17/12/2017 10:07
  • Κατηγορία: Άρθρο

Είμαι ο Καραγκιόζης στον "ΜΕΓΑΛΕΞΑΝΔΡΟ (που) ΝΙΚΑΕΙ ΤΟΝ ΔΡΑΚΟ", μία παράσταση για όλη την οικογένεια, διά χειρός Δήμου Αβδελιώδη, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, κάθε Κυριακή στις 11:30 και στις 15:00.

Ο ρόλος απαιτεί να 'μαι αέρινος σαν χάρτινη φιγούρα, διατηρώντας το ειδικό βάρος του Καραγκιόζη και βρίσκοντας τη φωνή, που πηγάζει από την αστείρευτη πείνα και φτάνει μέχρι και σε στιγμές θρήνου. Η ειδική επεξεργασία και μελέτη του λόγου, με τη συγκεκριμένη ρυθμολογία, εκφορά και μουσικότητα, συν το γεγονός ότι βρίσκομαι στη σκηνή -σε όλο το έργο- σε συνεχή δράση, αποτελούν μια θελκτική πρόκληση.

Στο πρώτο επίπεδο της παράστασης, το κοινό βλέπει τους χαρακτήρες του έργου απευθείας, ενώ στο δεύτερο, πίσω από τεράστια οθόνη-μπερντέ. Η κινησιολογία- χορογραφία των ηθοποιών, παραπέμπει στην κίνηση χάρτινων φιγούρων και της comedia del arte.

Η μουσική -που εκτελείται ζωντανά από ορχήστρα- και οι μεταφυσικοί φωτισμοί, συνηγορούν στο μαγικό πάντρεμα.

Ο Καραγκιόζης είναι λαϊκό σύμβολο. Έχει προσφέρει παρηγοριά και διασκέδαση σε όλες τις ηλικίες και έχει αποτυπώσει, μέσα από τις ιστορίες του την επικαιρότητα, σατιρίζοντας πρόσωπα, καταστάσεις, αρχετυπικούς μύθους. Στην παράστασή μας, ο Καραγκιόζης ταυτίζεται με το σημερινό Έλληνα που προσπαθεί να επιβιώσει. Εξακολουθεί, όμως, να προσφέρει γέλιο, προβληματισμό, σε μια παράσταση γεμάτη μηνύματα, μοναδικές εικόνες και χιούμορ.

Κωνσταντίνος Πασσάς


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.