• BUZZ
  • Άρθρο
  • Ο ΚΩΣΤΑΣ ΓΑΚΗΣ ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΙΚΡΕΣ ΑΝΗΣΥΧΕΣ ΕΣΤΙΕΣ
Ο ΚΩΣΤΑΣ ΓΑΚΗΣ ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΙΚΡΕΣ ΑΝΗΣΥΧΕΣ ΕΣΤΙΕΣ

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΓΑΚΗΣ ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΙΚΡΕΣ ΑΝΗΣΥΧΕΣ ΕΣΤΙΕΣ


5.0/5 κατάταξη (2 ψήφοι)

  • Ημερομηνία: Πέμπτη, 03/09/2015 10:31
  • Κατηγορία: Άρθρο

Στο κοινωνικό-πολιτικό πεδίο βομβαρδιζόμαστε κυριολεκτικά από μεγάλα λόγια και δημαγωγικές πολιτικές χειρονομίες. Προτιμώ να εστιάζω σε μικρά ανήσυχα και δημιουργικά κοινωνικά κύτταρα, στις μικρές κοινωνικές εστίες που οργανώνονται και με δημιουργικούς τρόπους, γίνονται φάροι έμπνευσης, δράσης και αλληλεγγύης που ξεπερνούν τα στενά, μελαγχολικά όρια της κρίσης. 

Τέτοια φάροι θα μπορούσαν να είναι, μια μεγάλη παρέα που μαζεύεται και μαγειρεύει μαζί μια φορά την εβδομάδα και ζει στιγμές του “μαζί”, που τείνουν να ξεχαστούν, μια θεατρική ομάδα που ζει μια ουτοπία ανοιχτή στην κοινωνία, ένα δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης όπως το “Λαγούμι” στην Ηλιούπολη, ένα ενδιαφέρον site που αλλάζει τον κόσμο από το μικρό του μετερίζι, όπως το ilioupolis online, ένας μικρός αυτοσχέδιος ιντερνετικός σταθμός, μια δράση κλόουν στην πλατεία Βικτωρίας που επαναλαμβάνεται κάθε εβδομάδα, μια δημιουργική γνωριμία με τους ανθρώπους που μένουν στην πολυκατοικία σου. 

Γενικώς και αορίστως δεν αλλάζει ο κόσμος. Και έχουμε πήξει στην μπούρδα και τη φλυαρία. Αλλά ακόμα και αν δεν αλλάξει ο κόσμος αν μπαίνουμε στη διαδικασία να επικροτούμε και να ενθαρρύνουμε τέτοιες δράσεις με τη συμμετοχή μας και την ανεμπόδιστη δημιουργικότητά μας θα ζήσουμε ένα βίο σίγουρα πιο ενδιαφέροντα, ευρύ και πλούσιο σε συναισθήματα και ανθρώπινες εμπειρίες. 

Πιστεύω στη δράση και όχι στα λόγια. Ακούγεται απλό αλλά αν κοιτάξεις γύρω σου σχεδόν κανείς δεν το επιλέγει. Πιστεύω τέλος στους αφανείς ήρωες της δράσης και της ουσίας, σε ανθρώπους που υπάρχουν σε κάθε επάγγελμα και κοινωνική τάξη και συνήθως δεν φωνασκούν ούτε παρελαύνουν στα παράθυρα της τηλεόρασης,  αλλά ήσυχα και με επιμονή ανοίγουν δρόμους φωτός για τους ίδιους και για τους γύρω τους.


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.