• BUZZ
  • Άρθρο
  • Ο ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΣ ΚΥΡΙΟΣ ΣΤΑΝΚΟΓΛΟΥ
Ο ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΣ ΚΥΡΙΟΣ ΣΤΑΝΚΟΓΛΟΥ

Ο ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΣ ΚΥΡΙΟΣ ΣΤΑΝΚΟΓΛΟΥ


5.0/5 rating 1 vote

Στα τόσα χρόνια της δημοσιογραφίας, έτυχε να κάνω αμέτρητες συνεντεύξεις, ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές σε πολλούς και σημαντικούς ανθρώπους του θεάτρου, της μουσικής και του κινηματογράφου. Από Χατζιδάκι, Μελίνα, Χορν, Κατράκη, μέχρι Φελίνι, Γκάσμαν, Σεγκόβια...
Η πείρα με δίδαξε πως είναι ουτοπικό να περιμένω πάντα η καλλιτεχνική ιδιοφυΐα και το μέγεθος, να πηγαίνουν πακέτο με τον καλό και ισορροπημένο χαρακτήρα. Αυτοί που ανέφερα πιο πάνω, (επειδή έτυχε να τους γνωρίσω καλά), υπήρξαν φωτεινές εξαιρέσεις. Αρκετοί όμως, από τους μεγάλους σταρς σήμερα, δείχνουν αμήχανοι να διαχειριστούν τη μεγάλη επιτυχία. Τους κυριεύει φόβος, ανασφάλεια, αλλά και αλαζονεία, υπεροψία, επιθετικότητα και βολεύονται με την υποκρισία.
Άρα είναι πολύ ευχάριστο να συναντάς δημοσιογραφικά, έναν πραγματικά σπουδαίο ηθοποιό, που ενώ ζει περίοδο μεγάλης καλλιτεχνικής και εμπορικής επιτυχίας και δημοφιλίας, με σημαντικά έργα και σπουδαίες συνεργασίες, παραμένει πιο ταπεινός και γειωμένος, ακόμη κι από όταν ξεκινούσε. Ένας κανονικός, ευγενικός άνθρωπος.
Ίσως γιατί ποτέ ο άνθρωπος αυτός, δεν παίρνει αποφάσεις με σκοπό την επιτυχία.
Ίσως γιατί παραδέχεται ότι η επιτυχία δε του έμαθε τίποτε.
Ίσως γιατί προσπαθεί να κατανοεί τον απέναντί του και να συνεργάζεται.
Ίσως γιατί ξέρει πως μόνο οι αποτυχίες, μας μαθαίνουν πράγματα ουσιαστικά στη δουλειά μας, που μας αναγκάζουν όταν πέφτουμε, να ξανασηκωνόμαστε, να στεκόμαστε γερά στα πόδια μας και να συνεχίζουμε .
Τηρεί την υπόσχεση στον δάσκαλό του Γ. Κιμούλη, που του είπε: «να ασχολείσαι με έργα και χαρακτήρες πιο μεγάλα από εσένα»
Εύχομαι στον ξεχωριστό Γιάννη Στάνκογλου, που θαυμάζω ως ηθοποιό και εκτιμώ ως άνθρωπο, να μεγαλουργήσει κάποια στιγμή και σε «Άμλετ», «Μάκμπεθ» και «Αίαντα», που ξέρω ότι ονειρεύεται!


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.