• BUZZ
  • Άρθρο
  • Ο ΜΙΚΗΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ!
Ο ΜΙΚΗΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ!

Ο ΜΙΚΗΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ!


5.0/5 rating 1 vote

Για τη σπουδαία βραδυά, που έστησε την περασμένη Δευτέρα, στο Ακροπόλ, με μαεστρία, ευθύνη και τρυφερότητα η κυρία Ζωζώ Λιδωρίκη, με τίτλο: ''Η Καρδιά του Παιδιού για την Καρδιά του Μίκη'', και στην οποία ακούστηκαν τα παιδικά τραγούδια του αγαπημένου μας Μίκη Θεοδωράκη, ο ίδιος σημείωσε:
«Μέσα στην παγωνιά της Ιστορίας - στη δοκιμασία του ‘40 - στην πρώτη μου εφηβεία, κλεισμένος στη μοναξιά μου στην Τρίπολη, συνέχισα να γράφω τραγούδια, το ίδιο όπως και προηγουμένως στην Πάτρα και στον Πύργο, με το αναγνωστικό του γυμνασίου και τα βιβλία του πατέρα μου, γεμάτα Σολωμό, Βαλαωρίτη, Παλαμά και άλλους ποιητές μας. Ήταν ένας τρόπος ζωής που μου έγινε βίωμα και συνήθεια, να ζω με την ομορφιά της ποίησης και της μουσικής. Που με θωράκισε και με προφύλαγε να περάσω ακέραιος τη μεγάλη δοκιμασία, που κράτησε μια ζωή.
Στα Παιδικά Τραγούδια μου ξαναβρίσκω τον πυρήνα του μουσικού εαυτού μου. Είναι ευτύχημα που μερικά απ’ αυτά τα τραγούδια τραγουδήθηκαν από παιδιά της “ Χορωδίας της Καρδιάς του Παιδιού “ με τη συμμετοχή της παιδικής Χορωδίας της “Εκπαιδευτικής Αναγέννησης“. Είναι σαν να ξαναγυρίζω κι εγώ μαζί τους πίσω, τότε που τα χρώματα είχαν άλλο χρώμα και τ’ ακούσματα άλλο άκουσμα κι εγώ με τα μάτια ορθάνοιχτα, περίμενα τον Παράδεισο να’ ‘ρχεται αγκαλιά με αγκαλιασμένους συντροφικά ανθρώπους.''
Έργο της «Καρδιάς του Παιδιού» - μας ενημερώνει η κ Λιδωρίκη- είναι να βοηθήσει τον κόσμο να «διαβάσει» τον ψυχικό κόσμο αυτών των παιδιών και όραμά του, μια κοινωνία που θα στηρίζει ουσιαστικά παιδιά με συγγενείς καρδιοπάθειες , μέσω επιστημονικής έρευνας , πρόνοιας και νομοθεσίας.


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.