• BUZZ
  • Άρθρο
  • Ο ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ* ΓΡΑΦΕΙ ΓIA ΤΙΣ "ΚΟΥΚΛΕΣ" ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
Ο ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ* ΓΡΑΦΕΙ ΓIA ΤΙΣ

Ο ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ* ΓΡΑΦΕΙ ΓIA ΤΙΣ "ΚΟΥΚΛΕΣ" ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ


3.7/5 κατάταξη (3 ψήφοι)

  • Ημερομηνία: Σάββατο, 02/02/2019 18:00
  • Κατηγορία: Άρθρο

Μαμά! Ένα γατάκι. Ένα αδέσποτο γατάκι και αυτοκίνητα που προσπαθούν να το πατήσουν. Για πλάκα. Μετά το γλέντι. Μεθυσμένοι. Καλή χρονιά! Να κόψουμε και πίτα. Ένα κομμάτι του Χριστούλη, ένα του γιατρού, ένα του λογιστή, ένα του δικηγόρου, που θα κάνει ότι δε μας ξέρει, επειδή προτιμήσαμε κάποτε τον καλύτερό του φίλο κι ένα για το παγωμένο λαγουδάκι της ασφάλτου. Δεν είναι γάτα. Μοιάζει με πελώριο λευκό αρουραίο.
Ζήτω το άστεγο κουνέλι! Ζήτω η έφηβη παρθένα! Ζήτω η μάνα η άμυαλη! Ζήτω οι γριές που έθαψαν τους γέρους τους με χάδια! Ζήτω οι προσφυγοπούλες! Ζήτω οι νεόπτωχες κι οι καλοπαντρεμένες! Ζήτω ο πόλεμος της σιωπής για να μην πει κάτι ο κόσμος!
Ήμουν καλή; Ήταν καλό; Σ' άρεσε; Μπορώ να φύγω τώρα; Θα καλέσει κάποιος ένα ταξί; Κάνει κρύο. Τα παιδιά κοιμούνται. Να τους δώσω ένα φιλί και φεύγω πάλι. Να μας δουν σε κάποιο τους όνειρο μαζί. Χαρούμενους. Ε, μπαμπά;
Θα είμαι καλή πια. Θα είμαι γενναία. Από αύριο το πρωί. Ξεκινάω δίαιτα. Γράφομαι πάλι γυμναστήριο. Πιάνω δουλειά. Θα κάνω και εθελοντική εργασία. Θα βοηθώ ηλικιωμένους και πρόσφυγες. Και παιδάκια. Θα λέω αλήθεια.
Θα είμαι η τέλεια γυναίκα. Θα κάνω και οικονομίες. Έρχονται δύσκολες μέρες. Πεθαίνω.
-Νόρα, 140 χρόνια μετά.

*συγγραφέας , ηθοποιός, σκηνοθέτης.
REAL NEWS 3/2/2019


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.