• BUZZ
  • Άρθρο
  • Ο ΝΙΚΟΡΕΣΤΗΣ ΧΑΝΙΩΤΑΚΗΣ ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΜΑΤΙΑ
Ο ΝΙΚΟΡΕΣΤΗΣ ΧΑΝΙΩΤΑΚΗΣ ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΜΑΤΙΑ

Ο ΝΙΚΟΡΕΣΤΗΣ ΧΑΝΙΩΤΑΚΗΣ ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΜΑΤΙΑ


3.7/5 κατάταξη (3 ψήφοι)

  • Ημερομηνία: Σάββατο, 26/01/2019 20:02
  • Κατηγορία: Άρθρο

Ο Κ. Κουν έλεγε στους ηθοποιούς του, όταν δυσκολεύονταν να βρουν το νήμα ενός ρόλου: «Μα, κουτοί είστε; Παρατηρήστε! Κοιτάξτε γύρω και θα βρείτε κάθε απάντηση. Παρατηρήστε την φύση, τα ζώα και κάθε ψέμα θα γίνει αλήθεια».
Η ζωή είναι μια αέναη προσπάθεια ανακάλυψης του εαυτού μας.
Εύκολα όμως, την «πατάς», νομίζοντας ότι βρίσκεις ποιος είσαι, κοιτάζοντας μόνο μέσα σου. Φευ! Πρέπει να δούμε πιο καθαρά, πέρα από την ασφάλειά μας.
Όπως, ο επιτυχημένος αρχιτέκτων Μάρτιν Γκρέι στην «Γίδα» του Έντουαρντ Άλμπι, ο οποίος ένα πρωί, οδήγησε 50 χλμ έξω από την πόλη, για να αγοράσει ένα σπίτι. Σταματώντας σε μια βουνοκορφή, να απολαύσει την θέα, είδε μια γίδα. Τότε αναφώνησε: «Αχ, αυτά τα μάτια»! Χαρακτήρισε την εμπειρία αυτή, «αποκάλυψη». Ως αποκάλυψη λειτούργησε και για μένα, αυτό το σπουδαίο έργο, που ενδιαφέρεται για τα πάντα, εκτός από την κτηνοβασία, φυσικά..
Οκτώ χρόνια μετά από την πρώτη φορά που το διάβασα (λόγω εξετάσεων στην Δραματική Σχολή του Θ.Τέχνης), έχω την ευθύνη και τη χαρά να παρουσιάζω την «Γίδα» στο θησείον, ΕΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ, παρέα με μοναδικούς ηθοποιούς.
«Βουτήξαμε» στις λέξεις, σπαζοκεφαλιάσαμε στα σπουδαία νοήματα του κειμένου, πειραματιστήκαμε, γελάσαμε, τολμήσαμε κι από τις 4 Φεβρουαρίου θα πούμε όλοι, μαζί σας: «Αχ, αυτά τα μάτια»!

ΝΙΚΟΡΕΣΤΗΣ ΧΑΝΙΩΤΑΚΗΣ

Real news 27/1/2019


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.