• BUZZ
  • Άρθρο
  • Ο ΡΕΝΟΣ ΡΩΤΑΣ ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΥΓΓΝΩΜΗ
Ο ΡΕΝΟΣ ΡΩΤΑΣ ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΥΓΓΝΩΜΗ

Ο ΡΕΝΟΣ ΡΩΤΑΣ ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΥΓΓΝΩΜΗ


5.0/5 κατάταξη (3 ψήφοι)

  • Ημερομηνία: Πέμπτη, 05/11/2015 16:08
  • Κατηγορία: Άρθρο

Ο Μαρκ είναι ένας ρόλος που σου δίνει την δυνατότητα να χορέψεις. Αυτή ήταν η πρώτη μου σκέψη όταν μου έκανε πρόταση ο κύριος Τάκης Τζαμαργιάς, σκηνοθέτης της παράστασης ΣΥΓΓΝΩΜΗ, να ενσαρκώσω τον Μαρκ. Σκεπτόμενος χορό εννοούσα σκληρή δουλειά, ακρίβεια, προπόνηση, επανάληψη, αυτοσχεδιασμό, πράγματα που απαιτούνται για την δημιουργία κάθε ρόλου , απλά ο Μαρκ τα ζητούσε απροκάλυπτα, σαν να έλεγε πως αν σκάψεις βαθειά, αν κουραστείς, θα σου προσφέρω άφθονο χώρο να κινηθείς και να δημιουργήσεις.

Πολλά θα μπορούσα να γράψω για τον ρόλο αυτό και να κουράσω. Θα συμπυκνώσω τις παρατηρήσεις μου στην λέξη έλλειψη. Ο Μαρκ είναι μια ελλειμματική προσωπικότητα που δεν ησυχάζει ποτέ. Για αυτό αδυνατεί να κατανοήσει το όριο αλλά και τις συνέπειες παραβίασής . Η έκφραση ‘’ελλειμματική προσωπικότητα’’ είναι γενικόλογο, αλλά αυτό είναι και ένα ακόμα στοιχείο του ρόλου. Ο Μαρκ δεν είναι εξειδικευμένη περίπτωση, είναι ένα αγόρι της διπλανής πόρτας.
Εγώ τον Μαρκ δεν τον συγχωρώ. Ότι και να βιώνει όσες συγγνώμες και να ζητάει. Οδηγήθηκε σε πράξη μη αναστρέψιμη που τάραξε την κοινωνία. Μόνο με τον χρόνο και με πολύ αγάπη μπορεί να επαναδιαπραγματευθεί μια καινούρια ισορροπία.

Αυτή τη στιγμή είμαι πολύ ευτυχισμένος γιατί μπορώ πλέον να απολαμβάνω την ελευθερία της κίνησης που μου έδωσε ο ρόλος, κάτω από την συνεχή καθοδήγηση του κ. Τζαμαργιά, σε συνεργασία με μια ομάδα ταλαντούχων και εργατικών ηθοποιών, ύστερα από την ανεκτίμητη εμπιστοσύνη που μου έδειξαν αρκετοί άνθρωποι, ένας από αυτούς και ο κύριος Νίκος Μάκκας, και μέσα σε ένα πολύ ζεστό θέατρο, το θέατρο Σταθμός. Είναι ο πρώτος μου μεγάλος ρόλος στο θέατρο και πραγματοποιείται κάτω από τις καλύτερες συνθήκες. Αδιαμφισβήτητα λοιπόν, η παράσταση αυτή είναι για μένα ένας σταθμός. Θα μείνω όσο χρειαστεί.


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.