• BUZZ
  • Άρθρο
  • Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΑΡΑΝΤΟΣ ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ
Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΑΡΑΝΤΟΣ ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ  ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ

Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΑΡΑΝΤΟΣ ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ


5.0/5 rating 1 vote

  • Ημερομηνία: Κυριακή, 01/10/2017 14:11
  • Συντάκτης: Onlytheater
  • Κατηγορία: Άρθρο

Η θεατρική παράσταση "Στρατηγού Μακρυγιάννη Απομνημονεύματα" (σε σκηνοθεσία και ερμηνεία μου) επανέρχεται για τρίτη χρονιά, από 1 Νοεμβρίου και κάθε Τετάρτη στις 18:00, στο Από Μηχανής Θέατρο. Αποσπάσματα που εστιάζουν κυρίως στην μεταεπαναστατική περίοδο, όπου ο αγωνιστής διαπιστώνει με πικρία ότι η Ελλάδα παραμένει σε τυραννική δεσποτεία, αφού πλέον επικρατούν οι ξένες φατρίες και οι ντόπιοι υπηρέτες-πολιτικοί όπου «ήβραν στην Ελλάδα αλώνι για να αλωνίσουν».

Όπως τότε -στην βαυαροκρατούμενη Ελλάδα- έτσι και τώρα, υπάρχει το κατεπείγον αίτημα του λαού για δικαιοσύνη, ελευθερία, επανάσταση για πραγματική ανεξαρτησία.

Ο αγράμματος γιος βοσκών της Ρούμελης, δίνει ένα συναρπαστικό μάθημα ιστορίας, ιδιαίτερα επίκαιρο σήμερα και με τα ελάχιστα «κολλυβογράμματά» του, μεταδίδει στις επόμενες γενιές έναν συγκλονιστικό λόγο που μας γεμίζει ελπίδα και δύναμη ώστε να συνεχίσουμε να παλεύουμε για την ελευθερία μας.

Λόγος με μπέσα, ντομπροσύνη, σοφία ζωής, πραγματική συγκίνηση και απόλυτη κατανόηση της ελληνικής ψυχής και της περιπέτειας της πατρίδας μας, με τη μουσική συνδρομή της Σύλβιας Κουτρούλη που παίζει επί σκηνής ταμπουρά, νέι και πολίτικο λαούτο.

Μετά τις παραστάσεις συνεχίζονται και οι «ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ με τον Μακρυγιάννη», όπου ένας διαφορετικός καλεσμένος από τον χώρο της πολιτικής, της επιστήμης, των γραμμάτων, της τέχνης, συζητά με τους συντελεστές και το κοινό για τη σημασία των «Απομνημονευμάτων» σήμερα.


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.