• BUZZ
  • Άρθρο
  • Ο ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΤΣΑΡΔΑΚΑΣ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΝΕΙ 'ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΠΟΥ ΕΠΙΜΕΝΕΙ'
Ο ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΤΣΑΡΔΑΚΑΣ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΝΕΙ 'ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΠΟΥ ΕΠΙΜΕΝΕΙ'

Ο ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΤΣΑΡΔΑΚΑΣ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΝΕΙ 'ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΠΟΥ ΕΠΙΜΕΝΕΙ'


3.9/5 κατάταξη (7 ψήφοι)

  • Ημερομηνία: Τετάρτη, 11/10/2017 15:55
  • Κατηγορία: Άρθρο

Το «Κορίτσι που επιμένει» είναι ένα έργο αφηγηματικού μουσικού θεάτρου γραμμένο για τις τέσσερις βασικές φωνές (για σοπράνο, άλτο, τενόρο και βαρύτονο). Απευθύνεται εξίσου και σε παιδιά και σε ενήλικες.
Φτιάχνοντάς το χρησιμοποιήσαμε πολλές διαφορετικές τεχνικές και πολλές θεατρικές γλώσσες θέλοντας να υπηρετήσουμε ένα θέατρο πολύ πλούσιο σε εικόνες, εναλλαγές και ρυθμούς, χωρίς όμως να χρησιμοποιούμε πολύπλοκα μέσα και υλικά ή μια πολύ δεσμευτική σκηνογραφική σύμβαση.

 

Βασίζεται στη λογική του θεάτρου δρόμου: τέσσερις ηθοποιοί έρχονται σε έναν άδειο χώρο να μας πουν ένα παραμύθι˙ και τον γεμίζουν τον χώρο αυτό με τα αντικείμενα που φέρνουν μαζί τους, τα κοστούμια τους, τα μουσικά τους όργανα, τα σώματά τους. Τραγουδούν και παίζουν μουσική ζωντανά, και αλλάζουν πολλούς ρόλους. Αφηγούνται τις περιπέτειες των ηρώων άλλοτε ως παραμυθάδες και άλλοτε ως οι ίδιοι οι ήρωες που αναφερόμενοι στον εαυτό τους και σε τρίτο και σε πρώτο πρόσωπο, γίνονται για λίγο οι ίδιοι αφηγητές της δικής τους ιστορίας ενώ παραμένουν ταυτόχρονα πρωταγωνιστές της. Οι χορογραφίες, το σωματικό θέατρο, οι μάσκες και το κουκλοθέατρο είναι μερικά ακόμα από τα εργαλεία της παράστασης
Η ηρωίδα μας είναι ένα κορίτσι που χάνει το αγόρι της – της το κλέβει ο θεός του Κάτω Κόσμου την ημέρα του γάμου τους. Αρνείται όμως να δεχτεί τη μοίρα της ως οριστικό γεγονός και ξεκινάει ένα ταξίδι με σκοπό να το φέρει πίσω. Αντιμετωπίζει τους κωμικά ανατριχιαστικούς εχθρούς και τις δυσκολίες που απλώνονται μπροστά της με πολύ τραγούδι και χιούμορ, παραμένοντας όμως πάντα ένα αποφασισμένο κορίτσι με ακέραια τα θηλυκά του χαρακτηριστικά. Δεν είναι δηλαδή ένα «αγοροκόριτσο», αλλά μια ηρωίδα έξυπνη, θαρραλέα και χαριτωμένη. Και επίμονη!

 

Και αυτά τα στοιχεία της είναι που θέλουμε να υπογραμμίσουμε γιατί συνήθως εμείς οι ενήλικες, όσο μεγαλώνουμε τόσο επιμένουμε να τα ξεχνάμε και να απομακρυνόμαστε από αυτό που πραγματικά θέλουμε και έχουμε ανάγκη. Τα παιδιά –κάποιες φορές- ξέρουν και φιλτράρουν καλύτερα.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΤΣΑΡΔΑΚΑΣ


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.