• BUZZ
  • Άρθρο
  • Ο ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΓΡΑΦΕΙ ΣΤΟ ONLYTHEATER
Ο ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΓΡΑΦΕΙ ΣΤΟ ONLYTHEATER

Ο ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΓΡΑΦΕΙ ΣΤΟ ONLYTHEATER


5.0/5 κατάταξη (2 ψήφοι)

  • Ημερομηνία: Παρασκευή, 11/03/2016 16:00
  • Κατηγορία: Άρθρο

Ο αγαπημένος μου ρόλος είναι ο ΚΟΡΙΟΛΑΝΟΣ του Σαίξπηρ, που έπαιξα στο Ηρώδειο, σε σκηνοθεσία Μιχάλη Κακογιάννη. Ένας πολεμοχαρής νέος που έρχεται αντιμέτωπος με τους μηχανισμούς διακυβέρνησης της πατρίδας του, κατηγορείται ως προδότης και συνθηκολογεί με τον εχθρό, για να επιστρέψει κατακτητής και να συνθλίψει την όποια υπερεξουσία, τον εξανάγκασε να μεταπηδήσει στα εχθρικά στρατεύματα.

Ένα πολιτικό έργο που δείχνει πώς η υπερεξουσία και οι υποεξουσίες μπορούν να υφάνουν τον τέλειο σχεδιασμό, για να συντρίψουν την όποια ιδεολογία ή την οποιαδήποτε εθνική συνείδηση και να την θυσιάσουν στο βωμό του συμφέροντος και της αλαζονείας.

Ο Κοριολανός, αφού κατακτά την ίδια του την πατρίδα και έχει επιτελέσει το έργο του, δολοφονείται από τους ίδιους τους κατακτητές, στων οποίων τα στρατεύματα ηγείται, κατηγορούμενος και πάλι για προδοσία, επειδή τόλμησε να δείξει ανθρώπινα συναισθήματα και να συνάψει συνθήκη. 

Ο Κοριολανός ως γρανάζι ενός μεγάλου μηχανισμού, εξολοθρεύτηκε από το ίδιο το σύστημα , όταν θεωρήθηκε άχρηστος πια να συνεχίσει.


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.