• BUZZ
  • Άρθρο
  • ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ CASTING
ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ CASTING

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ CASTING


5.0/5 κατάταξη (5 ψήφοι)

Αγαπημένα ηθοποιά στοιχεία*, η φύση του επαγγέλματος, σας θέλει άνεργους τρεις την ώρα, ενώ
τρέχετε από ακρόαση σε κάστινγκ και τούμπαλιν. Δύσκολο, αλλά λένε πως ο άνθρωπος γίνεται πιο δυνατός μετά από την απόρριψη. Και ακόμη κι αν δεν ισχύει, εσείς να το πιστεύετε, γιατί δεν μπορείτε να κάνετε αλλιώς.

Κάπου εδώ λοιπόν, λέω να αφήσω γραπτά, αφού μένουν, δυό τρεις συστάσεις παύλα συμβουλές, που πιστέψτε με, θα βοηθήσουν την εικόνα σας, πριν και μετά την ακρόαση ή το κάστινγκ. Και λέω πριν και μετά, γιατί αν μπορούσα να σας βοηθήσω και κατά τη διάρκεια, θα ήμουν στο τριμελές της Αγίας Τριάδας.

Να στέλνετε βιογραφικό συνημμένο. Το ελεύθερο πεδίο του μέηλ, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για μια ευγενική καλησπέρα, να αναφέρετε τι επισυνάπτεται παρακάτω, άντε και κανένα σύνδεσμο του showreel** σας. Ένα ευχαριστώ είναι αρκετό για να πατήσετε αποστολή.
Η διεύθυνση του email σας να είναι κάτι κοντά στο ονομά σας, αν όχι το όνομά σας. Ονόματα όπως "dragonflyeffect", "ioulieta" και "petalouditsa68" είναι εξαιρετικά χρήσιμα σε συναδέλφους που κάνουν stand up comedy και θα καταπιαστούν με το θέμα.
Το βιογραφικό σας να είναι μικρό, λιτό και ευανάγνωστο. Το ψέμα δεν το θέλει κανείς, άρα απορρίπτεται και τα κομμάτια που κάνατε στην δραματική σχολή, δεν θεωρούνται επαγγελματική εμπειρία.
Οι φωτογραφίες σας μέσα στο βιογραφικό να είναι από μπουζούκια, μόνο αν σας ζητηθεί! Σε κάθε άλλη περίπτωση, ένα καθαρό πορτραίτο και μια δύο ολόσωμες, είναι ό,τι πρέπει. Είμαι σίγουρος ότι στον λογαριασμό σας στο ίνσταγκραμ, έχετε πολύ πιο αντιπροσωπευτικές από αυτές που βάζετε στο βιογραφικό σας!
Ας πούμε ότι πήγατε στην ακρόαση και σας επέλεξαν! Μπράβο καλώς ήρθατε! Στείλ'τε ένα ευχαριστώ για το καλό νέο! Και μετά βουρ για υπογραφές και διαπραγματεύσεις! Αυτήν την περίοδο που τα μεροκάματα είναι χαρτζιλίκι και οι μισθοί ένα ενοίκιο και κάτι, σας προτείνω να κρατάτε νηφάλια, αλλά ψηλά τον πήχη! Δημιουργείτε στάτους και ανεβάζετε το μέσο όρο!
Ας πούμε τώρα ότι -χτυπάω ξύλο- δεν σας επιλέξουν. Στο απορριπτικό email της παραγωγής, αν θέλετε να απαντήσετε, αρκεί το "ευχαριστώ"! Ατάκες όπως "καλή συνέχεια σε ότι κάνετε" ή και ολόκληροι παράγραφοι ερευνώντας τα "πως" και τα "γιατί" της αποτυχίας, είναι μηνύματα που στέλνουμε σε πρώην ερωτικούς συντρόφους και όχι στο email μιας παραγωγής. Άσε που δεν τα διαβάζει ο άμεσα ενδιαφερόμενος (σκηνοθέτης) αλλά το πολύ πολύ κανένας βοηθός παραγωγής.
Τώρα που το θυμήθηκα, ήθελα να σας πω να είστε ευγενικοί και καθαροί στην ακρόαση. Δηλαδή να είστε σε όλη σας την ζωή έτσι. Το καλύτερο αποτοξινωτικό!

*ο προσδιορισμός "ηθοποιά στοιχεία" ειπώθηκε πρώτη φορά από τον χορογράφο και σκηνοθέτη Κώστα Γεράρδο
**showreel είναι ένα ολιγόλεπτο ενδιαφέρον βίντεο με αποσπάσματα από αξιοσημείωτες δουλειές ενός περφόρμερ


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.