• BUZZ
  • Άρθρο
  • ΟΙ ΙΑΝΟΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΩΝ
ΟΙ ΙΑΝΟΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΩΝ

ΟΙ ΙΑΝΟΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΩΝ


5.0/5 κατάταξη (3 ψήφοι)

Υπάρχει μια "νόσος", αδιερεύνητη απ' τους ειδικούς, η οποία αποτελεί μάστιγα στους κύκλους των ηθοποιών.
Εκδηλώνεται στο τελικό στάδιο προβών μιας θεατρικής παράστασης. Παρατηρούνται τότε, στοιχεία σχιζοφρένειας, συναισθηματικής διαταραχής, σε συνδυασμό με χαμηλή αυτοεκτίμηση. Διαπιστώνονται επίσης ακραίες διακυμάνσεις διάθεσης, με διαφορετικό επικοινωνιακό προφίλ ανά κατεύθυνση (άλλο σε παραγωγό / σκηνοθέτη / συνάδελφο / δημοσιογράφο) και υπό την επήρεια του εκάστοτε ρόλου, ο ...νοσών ηθοποιός παρανοεί επικίνδυνα. Υποψιάζεται παντού συνομωσίες και κακούς που τον σαμποτάρουν (π.χ. ενδυματολόγο που τον θέλει κακοντυμένο, φωτιστή που τον θέλει άσχημο κλπ), αμφισβητεί τον παραγωγό, δεν εμπιστεύεται τον σκηνοθέτη και τον βρίζει παρασκηνιακώς, προσβάλλει χυδαία τους βοηθούς, νομίζει ότι οι πάντες τον επιβουλεύονται, ενώ ο ίδιος επιτίθεται σε οτιδήποτε κινείται στον χώρο της πρόβας.
Ο αλαζών "ασθενής", στο πλαίσιο της αγχογόνου κατάστασης και της υστερίας, δεν έχει καθαρό μυαλό και λίγο πριν την πρεμιέρα, πέφτει στο κώμα μιας βαριάς αντιδημιουργικής μοναξιάς. Όλα φωτίζονται τότε, στην οξεία τους έκφανση.
Μόνο φάρμακο που συνταγογραφείται στις περιπτώσεις αυτές, -λένε οι ειδήμονες- είναι το ζεστό χειροκρότημα στην πρεμιέρα και μία τουλάχιστον εξαιρετική κριτική εβδομαδιαίως. Συμπληρωματικά, ψυχοθεραπεία με ειδικό, σώζει τωρινούς και μελλοντικούς συναδέλφους από το να τραβάνε τα μαλλιά τους.
Ως αποτελεσματικότερη όμως, θεραπεία, προσωπικώς, θα συνιστούσα τη συστηματική παρακολούθηση της πραγματικής ζωής, στον -εκτός θεάτρου- κόσμο: Ανθρώπους που κοιμούνται στο δρόμο, χειρουργούς που δουλεύουν ασταμάτητα για 30 ώρες, οικογενειάρχες που αγωνίζονται να επιβιώσουν με το τίποτε, χιλιάδες πλάσματα που φεύγουν για πάντα απ' τα σπίτια τους για να αποφύγουν βόμβες, όλους εκείνους τους αληθινούς πόνους, για τους οποίους εφευρέθηκε το θέατρο, είτε για να τους υπενθυμίζει ή για να μας λυτρώνει απ' αυτούς.

Real news 22/10/2017


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.