• BUZZ
  • Άρθρο
  • ΟΙ ΥΠΕΡΕΚΤΙΜΗΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ
ΟΙ ΥΠΕΡΕΚΤΙΜΗΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

ΟΙ ΥΠΕΡΕΚΤΙΜΗΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ


4.4/5 κατάταξη (8 ψήφοι)

Eίναι νέοι ή έμπειροι, με επιτυχίες ή αποτυχίες στο ενεργητικό τους, με πιστούς θεατές και άλλους, που στο άκουσμά τους, το βάζουν στα πόδια. Είναι καταφερτζήδες, ξέρουν να πείθουν παραγωγούς να επενδύουν πάνω τους χρήματα, υποσχόμενοι επιτυχία με την οποία θα παραμιλήσει το σύμπαν.

Με σηκωμένη μύτη και προκλητικό βοναπαρτισμό προς ηθοποιούς και λοιπούς συντελεστές, αγωνιούν να επιβληθούν, πάση θυσία.

Οι μεγαλομανείς του θεάτρου μας, αγαπούν την εξιδανικευμένη εικόνα του καλλιτέχνη εαυτού τους, δεν επενδύουν συναισθηματικά ούτε στους συνεργάτες τους, ούτε στη συγκίνηση μέσω του έργου τους.

Mε εύθραυστη αυτοεκτίμηση, αντιδρούν επιθετικά, απέναντι στις κριτικές που δεν τους αποθεώνουν, αδυνατούν να νιώσουν τις βαθιές ανάγκες του κοινού και προσπαθούν με μανία, να ξεχωρίσουν μέσα από δήθεν "αντισυμβατικές" ή και ακαταλαβίστικες επιλογές. Φαντασιώνονται ορδές θαυμαστών, θέσεις ισχύος, δυνατότητα να ελέγχουν δημοσιογράφους και "αυλές", μέσω χρημάτων και σεξ, ευνοούμενοι και προστατευόμενοι πάντα -λόγω ευλύγιστης σπονδυλικής στήλης- της όποιας εξουσίας.

Υπερόπτες, που στο περιθώριο των ...καλλιτεχνικών τους ανησυχιών, αγωνιούν να αναδειχθούν, να πρωτοτυπήσουν, να ακουστούν για τα πρωτοποριακά αριστουργήματά τους, που -όπως φαίνεται- λίγοι εκτιμούν.

(Αν δοκίμαζες ν' αφαιρέσεις τη σφραγίδα του ονόματός τους, από τα συγκεκριμένα δημιουργήματα, αυτά θα ξεσήκωναν τη χλεύη του συνόλου του κοινού).

"Μη μου πολυψηλώνεσαι γιατί ψηλός δεν είσαι και το χωριό σου είναι κοντά και ξέρω τίνος είσαι", λέει ο λαός.

Αγάπη, ομόνοια, αξιοκρατία κι ένα ευτυχές και αίσιο νέο έτος, μακριά από υπερφίαλους και υπερεκτιμημένους νάρκισσους, που ξέρουν μεν, να συγκεντρώνουν φλας, βλέμματα και υψηλά μπάτζετ, αλλά όχι να προκαλούν δυνατά συναισθήματα.

Όλοι εμείς όμως, αυτά τα τελευταία έχουμε ανάγκη.

 

Real news 10/1/2016


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.