ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΠΕΙΣΜΑ

ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΠΕΙΣΜΑ


5.0/5 rating 1 vote

«Στην κρίσιμη καμπή του χρόνου, αν τύχει και η ζωή σου φέρει μια καίρια συνάντηση πρέπει να μην ξαστοχήσεις, να της ανταποκριθείς.
Όμως μπορείς; Τι θα συμβεί αν θελήσεις να το διερευνήσεις;»


Η «Φθινοπωρινή Ιστορία», του Αρμπούζοφ, ευτύχησε να ζωντανέψει μέσα από δύο μαγικά πλάσματα του ελληνικού θεάτρου. Τον Λάμπρο Τσάγκα και την Άννα Γεραλή. Ευτύχησε να σκηνοθετηθεί από τη Μάνια Παπαδημητρίου και να πλημμυρίσει από ατμοσφαιρικές μουσικές του Σταμάτη Κραουνάκη.
«Είναι η ιστορία, που λέει πως η ζωή έχει μεγαλύτερη φαντασία από μας και συχνά μας κάνει δώρα, που μοιάζουν παράταση χρόνου", λέει η Μ. Παπαδημητρίου.
"Σαν μια πίστα παιχνιδιού, μέσα στην οποία κερδίζεις ακόμα δυο ζωές. Οι δύο ήρωες του έργου συναντιούνται και συγκρούονται, για να συμφιλιωθούν και να αγαπηθούν με τον πιο ανάποδο τρόπο».
Ο έξοχος "Ροντιόν" του Λ. Τσάγκα, ο αυστηρός και ερμητικά κλεισμένος στον εαυτό του και η εξωστρεφής και αστεία "Λύντια" της Ά. Γεραλή, δυο κόσμοι διαφορετικοί, εκεί, στο τέλος του δρόμου, στις τελευταίες σελίδες της ζωής τους, διασταυρώνονται τυχαία-μοιραία στο περιβάλλον ενός θεραπευτηρίου, κάπου στη Ρωσία.
Ο Αρμπούζοφ τροφοδοτεί το διάλογο με μνήμες απ' τη ζωή τους, που γίνονται αφορμή να πλησιαστούν δειλά, σαν έφηβοι.
Γνωρίζω πολλά χρόνια τον Λ. Τσάγκα, που μαζί με τον αξέχαστο αδελφό του Χρήστο, ξεκίνησαν με όραμα και πίστη , το «Παλκοσένικο», το σημερινό «Θέατρο Κνωσός».
Με πάνω από σαράντα χρόνια πολύτιμης θεατρικής ιστορίας, περισσότερους από 800 καλλιτέχνες, σε μεγάλα κλασσικά και σύγχρονα έργα, ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου, το "Κνωσός", αποδεικνύει πως ξέρει ν' αντέχει στον χρόνο και να προσφέρει καλό θέατρο!


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.