ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΘΕΑΤΡΟ

ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΘΕΑΤΡΟ


5.0/5 rating 1 vote

Ο Γεράσιμος Σκαφίδας και ο Nικορέστης Χανιωτάκης, συμμαθητές στο Θέατρο Τέχνης και θεατρικά παιδιά του αξέχαστου Διαγόρα Χρονόπουλου, όταν δημιουργούσαν πριν καιρό τη ''Μυθωδία'' και ανελάμβαναν το Θέατρο Θησείον, ήταν πανέτοιμοι, όχι να το ''παίξουν'' παραγωγοί, αλλά για να βουτήξουν βαθιά σε θεατρικά έργα, να γνωρίσουν νέους καλλιτέχνες, να μάθουν δίπλα στους παλιούς, να κουβαλήσουν σκηνικά, να ψάξουν κοστούμια, να ονειρευτούν...
Αυτό που πέτυχαν, ξεπέρασε κάθε προσδοκία, κάθε όνειρο, εκεί στην Τουρναβίτου. Τίποτε δεν έγινε εκεί κατά τύχη, όλα συνέβησαν λόγω της εμπιστοσύνης και της υποστήριξης ανθρώπων που εκτίμησαν και θαύμασαν.
Και αυτό -είναι σίγουρο- πως θα συνεχίσει να συμβαίνει σε οποιονδήποτε χώρο κι αν βρεθούν, όχι μόνο γιατί ξέρουν θέατρο, είναι πεισματάρηδες, ευφυέστατοι, ακούραστοι και πολυτάλαντοι, αλλά και γιατί είναι βαθιά καλοί άνθρωποι.
Δεν είναι τυχαίες τόσες σπουδαίες συνεργασίες, εκπληκτικές παραστάσεις, βραβεία, τόση θετική ενέργεια, τόσοι φίλοι.
Είδα την πρόσφατη δουλειά τους, την ''Μήδεια, του Μποστ'', μια Μήδεια που θα μου μείνει αξέχαστη, από τον μαγικό Μάκη Παπαδημητρίου, σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη.
Στον ρόλο της σέξι πολυλογούς Καλόγριας Πόλυ, που δημιουργεί προβλήματα, διαπρέπει η Μίνα Αδαμάκη
Οιδίποδας, είναι ο έμπειρος και στέρεος Κώστας Τριανταφυλλόπουλος, που αλωνίζει τη σκηνή.
Ένας Ευριπίδης αλλιώτικος από αυτόν που ξέρουμε, δημιουργείται από τον Γιάννη Δρακόπουλο.
Ο ερωτύλος και φιγουρατζής Ιάσονας, ζωντανεύει από τον υπέροχο Νίκο Πουρσανίδη.
Η ξεκαρδιστική και πληθωρική Τροφός ξεχωρίζει, γιατί την απογειώνει αριστοτεχνικά, ο Γεράσιμος Σκαφίδας.
Αντιγόνη, είναι η γοητευτική και καλλικέλαδος Μπέτυ Αποστόλου.
Κορυφαία του Χορού, η -απίστευτης ενέργειας και κεφιού- Άννα Κλάδη.
Επίσης, καταπληκτική η μουσική της Monika, έξυπνο το σκηνικό της Αρετής Μουστάκα, εντυπωσιακά τα κοστούμια της Χριστίνας Πανοπούλου, ευρηματικός ο φωτισμός της Χριστίνας Θανάσουλα, απόλυτα συνδεδεμένος με τη ροή και την ανάσα της παράστασης ο Γιάννης Μαθές στο πιάνο και προσεγμένη η επιμέλεια κίνησης, καθώς και οι μοναδικές χορογραφίες της Ειρήνης Ερωφίλης Κλέπκου.

Μπράβο σε όλους!

Real news 8/12/2019

 


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.