• BUZZ
  • Άρθρο
  • ΠΕΡΙ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ Ο ΛΟΓΟΣ
ΠΕΡΙ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ Ο ΛΟΓΟΣ

ΠΕΡΙ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ Ο ΛΟΓΟΣ


5.0/5 rating 1 vote

  • Ημερομηνία: Πέμπτη, 25/02/2016 20:14
  • Συντάκτης: Onlytheater
  • Κατηγορία: Άρθρο

Διάσημες φράσεις ανθρώπων, γεμάτες αγάπη για την τέχνη του ηθοποιού. Δηλητηριώδεις, με χιούμορ, πνευματώδεις, δεν έμειναν τυχαία στην ιστορία.

«Λέω πάντα την αλήθεια ακόμα κι όταν λέω ψέματα». Αλ Πατσίνο.

«Λες ένα πράγμα και εννοείς ένα άλλο. Κάνεις πως έχεις ακούσει κάτι, ενώ δεν το έχεις ακούσει. Προσποιείσαι πως είσαι ήρεμος και χαρούμενος, ενώ πραγματικά είσαι σε απόγνωση. Έμαθα να το κάνω πολύ καλά αυτό». Λόρενς Ολιβιέ.

«Η υποκριτική δεν είναι να είσαι κάποιος άλλος, αλλά να βρίσκεις τις ομοιότητες μέσα σου, με αυτό που φαινομενικά είναι διαφορετικό». Μέριλ Στριπ.

«Μόνο έναν κανόνα ακολουθώ στην υποκριτική: εμπιστεύομαι τον σκηνοθέτη και του αφιερώνομαι ψυχή τε και σώματι». Άβα Γκάρντνερ.

«Μπορούμε να δούμε ταινίες με ηθοποιούς, που δεν είναι πια στη ζωή, να ακούσουμε τη φωνή των τραγουδιστών, σε ένα δίσκο ή να έχουμε στη βιβλιοθήκη μας ένα θεατρικό έργο. Η στιγμή όμως που ένας ηθοποιός μαγνητίζει το κοινό του χάνεται τη στιγμή που η αυλαία πέσει». Δάφνη Ντι Μωριέ

«Στη γλώσσα των ηθοποιών η γνώση είναι συνώνυμη με το συναίσθημα». Κονσταντίν Στανισλάφσκι

«Δεν πιστεύω στο θεό, πιστεύω στον Αλ Πατσίνο». Χαβιέ Μπαρδέμ

«Το θέμα με τους ηθοποιούς δεν είναι να μάθουν τα λόγια τους, αλλά να τα ξεχάσουν έτσι, ώστε να φαίνεται σαν να τα λένε για πρώτη φορά». Γκλέντα Τζάκσον.

«Τελικά δεν πρέπει να ανησυχείς, αν κάποιος σου πει, ότι θα έπρεπε να έχεις παίξει διαφορετικά έναν ρόλο. Από τη στιγμή που παίζεις ένα ρόλο, είναι δικός σου. Μπορείς να τον κάνεις ό,τι θέλεις». Γιούαν Μακ Γκρέγκορ

«Οι ηθοποιοί χρειάζονται μια επιθετικότητα, μια εσωτερική δύναμη. Σταματήστε να είστε γλυκούληδες, όμορφοι και καλοί. Ανακαλύψτε τον δολοφόνο μέσα σας». Στέλλα Άντλερ


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.