• BUZZ
  • Άρθρο
  • ΠΕΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΚΑΜΕΛΟΤ
ΠΕΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΚΑΜΕΛΟΤ

ΠΕΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΚΑΜΕΛΟΤ


5.0/5 rating 1 vote

Μπαίνοντας στη μαγική πύλη της Β΄Σκηνής του Θεάτρου της Οδού Κεφαλληνίας, θα μεταφερθείτε στο Λονδίνο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.
Εκεί, σ ένα παρακμιακό καμαρίνι, θα συναντήσετε τον Αλέξανδρο Μυλωνά και τον Μάνο Βακούση.
Αν αφεθείτε, θα σας παρασύρουν σε εκείνη τη στιγμή, λίγο πριν από την παράσταση του "Βασιλιά Λιρ", όπου ένας βετεράνος ηθοποιός καταρρέει.
Ο αμπιγιέρ του προσπαθεί να του τονώσει την αυτοπεποίθηση, προκειμένου να μην ματαιωθεί η παράσταση.
Ο ''Αμπιγιέρ'' του Ρόναλντ Χάργουντ, έχει ευτυχήσει στο σινεμά, το 1983, με τον Albert Finney και τον Tom Courtenay , αλλά και στην τηλεόραση με τον Ian McKellen και τον Anthony Hopkins.
Οι δικοί μας Σερ και Νόρμαν, πάντως είναι καθηλωτικοί!
Ο Μυλωνάς, είναι ένας συγκλονιστικός Σερ, ανασφαλής, νάρκισσος, φοβισμένος, εγωιστής, ματαιόδοξος, αλλά και τόσο ανατριχιαστικά σαρκαστικός.
Ο Βακούσης πάλι, είναι ο ίδιος ο Νόρμαν, ο σάκος του μποξ, ο παρασκηνιακός πρωταγωνιστής. (Δεν ξέρω, μετά από την δική του ερμηνεία, πώς θα πορευτεί ο επόμενος ''Νόρμαν''...)
Αυτοί οι δύο, φιλοτεχνούν με το θείο ταλέντο τους, μια πεντακάθαρη εικόνα του μικρού Κάμελοτ, που λέγεται θέατρο.Την τρέλλα των ανθρώπων του, την αγωνία και την απελπισία τους, την εμπόλεμη αλλά και κωμικοτραγική ατμόσφαιρα στις κουίντες, εν ώρα παράστασης.
Σπάνια στόφα ηθοποιών, ισχυρές θεατρικές προσωπικότητες, ανήσυχοι πάντα, με ασύλληπτη σκηνική ευφυία και έμπνευση. .
Δείτε οπωσδήποτε τον "Αμπιγιέρ" τους, σε σκηνοθεσία Μανώλη Δούνια, με τους: Άννυ Λούλου, Ευγενία Αποστόλου και Νίκο Καλαμό. (Σκηνικά : Δ. Πολυχρονιάδης. Κοστούμια: Β. Σύρμα. Μουσική: Θ. Οικονόμου. Φωτισμοί: Β. Ταμιωλάκη). Είναι εμπειρία!


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.