• BUZZ
  • Άρθρο
  • ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΗ ΑΛΗΘΕΙΑΣ
ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΗ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΗ ΑΛΗΘΕΙΑΣ


0.0/5 κατάταξη (0 ψήφοι)

Τι τραβάνε κι αυτά τα παραμύθια... Άλλοι κοιμούνται με αυτά, άλλοι τα ζουν, άλλοι τα πουλάνε κι άλλοι τα τρώνε.
Το νου σας σε κάποια πρόσφατα...
1. «Στον Έβρο, δε συνέβη και κάτι αξιοσημείωτο».
Αλήθεια θα ήταν, αν δεν θεωρούμε αξιοσημείωτο ότι η Τουρκία αμφισβητεί το Πρωτόκολλο του 1926 και τη Συνθήκη της Λοζάνης, που καθορίζει τα σύνορά μας.
Αν ξεχάσουμε τις δηλώσεις Ακάρ για νομιμοποίηση και συνέχιση των υπερπτήσεων στα ελληνικά νησιά, στο πλαίσιο της λογικής των γκρίζων ζωνών.
Αν αγνοήσουμε τις δηλώσεις Τσαβούσογλου για την ένταση των προσφυγικών ροών σε νησιά και Έβρο, στο πλαίσιο της απαράδεκτης συμφωνίας για το προσφυγικό.
Αν διαγράψουμε την αξιοποίηση της ανυπόστατης συμφωνίας Τουρκίας - Λιβύης και τη συμφωνία Λιβύης με την κρατική Τουρκική εταιρεία πετρελαίου, που φέρνει τις τουρκικές έρευνες νότια της Κρήτης.
Αν καταπιούμε αμάσητη τη χυδαιότητα Ερντογάν, να σπιλώσει ένα παγκόσμιο πολιτιστικό μνημείο: την Αγιά Σοφιά.
2. «Δεν παρατηρείται τουρκική επιθετικότητα».
Παρατηρείται και συνδυάζεται με τα παζάρια συνδιαχείρισης του Αιγαίου και περιοχών της Ανατολικής Μεσογείου.
Στην Τουρκία επιτρέπεται να αρπάζει ό,τι θέλει, είτε με όπλα, είτε «συνεννοούμενη» με ΝΑΤΟ και ΕΕ. Η αγκαλιά τους και η «στρατηγική συμμαχία» με ΗΠΑ και Ισραήλ, που «εξασφαλίζει την ειρήνη και την ασφάλειά» μας, γνωρίζουμε στην πράξη, πόσο εξωπραγματικό παραμύθι είναι...
3. «Η Τουρκία είναι ποντίκι που βρυχάται, αφού είναι χώρα «απομονωμένη» .
Απομονωμένη η Τουρκία; Μια από τις 20 ισχυρότερες καπιταλιστικές οικονομίες; Κάποια λάθος εκτίμηση γίνεται εδώ. Μια παιδαριώδης δικαιολογία για να στηρίξει την υποταγή της Ελλάδας στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ, ΕΕ και ΝΑΤΟ και της ανύπαρκτης ασφάλειας, που παρέχουν; Όχι δεν είναι απομονωμένη και τα παιχνίδια εξουσίας για τον έλεγχο ή το ξαναμοίρασμα της περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου, του ενεργειακού και ορυκτού πλούτου και των δρόμων μεταφοράς, είναι η πολιτική καθημερινότητά της.
4. «Ο νέος πρόεδρος του ΟΗΕ, ο φωτισμένος Τούρκος διπλωμάτης Βολκάν Μποζκίρ, θα συμβάλλει στην επικράτηση του δικαίου».
Το πιθανότερο είναι να συμβάλει στη διεθνοποίηση των σχεδιασμών της Τουρκίας στον ΟΗΕ. Με πρόεδρο της Γ.Σ. του ΟΗΕ, τον εκπρόσωπο μιας χώρας, που έχει εισβάλει στρατιωτικά σε άλλη χώρα μέλος του ΟΗΕ, στην Κύπρο, με 46 χρόνια στρατεύματα κατοχής εκεί, παραβιάζοντας κατάφωρα διεθνές δίκαιο και αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας , δεν επιτρέπεται αισιοδοξία.
Αν προσθέσουμε ότι η χώρα του, εισέβαλε επίσης σε Συρία και Ιράκ και καθημερινά παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και τα κυριαρχικά δικαιώματά μας στο Αιγαίο, αρνούμενη να αναγνωρίσει το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας, μάλλον τα πράγματα είναι σκούρα για μας.


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.