ΠΥΡΕΤΙΚΟΣ ΕΡΩΤΑΣ

ΠΥΡΕΤΙΚΟΣ ΕΡΩΤΑΣ


0.0/5 κατάταξη (0 ψήφοι)

«Τέχνη είναι ο μαγικός καθρέφτης, που αντανακλά αόρατα όνειρα σε ορατές εικόνες», έχει πει ο Τζωρτζ Μπέρναρντ Σω και η καλή συνάδελφος Ειρήνη Αιβαλιώτου, το υπενθυμίζει σ ένα κείμενό της, στο catisart.gr.

''Η παράσταση «Ερωφίλη project» υπογραμμίζει, σε διδασκαλία – σκηνοθεσία, μουσική και σκηνικό του εμπνευσμένου Θ. Οικονομίδη, είναι ένα όνειρο μέσα σε όνειρο. Ρομαντική, διονυσιακή, πυρετική, ανήσυχη. Αντιμετώπισε το κείμενο ως ένα αρχαιολογικό εύρημα, που με λεπτότητα και τεχνογνωσία ξαναέφερε επί σκηνής, φρέσκο και ζωντανό. ''.

 

''Aγαπώ την ελληνική επαρχία, την παράδοση και την ελληνική γλώσσα, βαθιά, λέει ο δημιουργός της παράστασης, Θοδωρής Οικονομίδης. Έργα με ιδιαίτερη γλώσσα, είτε πρόκειται για τοπικό ιδίωμα, είτε για καθαρεύουσα/αρχαίζουσα γραφή, είναι τα πιο αγαπημένα μου. Θαυμάζω την ελληνική γλώσσα και την ποίηση, που εμπεριέχει. Και στεναχωριέμαι όταν δεν ταξιδεύουν έργα δύσκολα και συνάμα σπουδαία στην επαρχία. Οι αρχαίες τραγωδίες, οι κωμωδίες και το ελληνικό σύγχρονο έργο, είναι άλλο ζήτημα. Όλα τα ενδιάμεσα, σε απομονωμένα μέρη δεν προσφέρονται ως επιλογές. Γι’αυτό θέλαμε να παιχτεί παντού και όχι μόνο καλοκαίρι. Είναι ζήτημα προσφοράς σε δικό μου υπαρξιακό επίπεδο''.

 

Αναρωτιέμαι πώς μπορεί σήμερα, να κρατηθεί το ενδιαφέρον αμείωτο, με 3.750 στίχους, που είναι το πρωτότυπο του Χορτάτση;

''Έγινε πολύμηνη δουλειά, στην επεξεργασία του κειμένου . Στον όγκο, όχι στην μορφή του. Ο λόγος του Χορτάτση, μένει αναλλοίωτος. Με προσεκτική συρραφή, το φέραμε στο μέγεθος μια κλασσικής αρχαίας τραγωδίας (1200 στίχοι) κι έτσι έγινε εύχρηστο και λειτουργικό στην παρούσα χρήση του.''

Μην το χάσετε απόψε (Φραγκοκάστελο, Σφακιά), 24/07 (Πύλη Βηθλεέμ, Ηράκλειο), 26/07 (Κάστρο Καζάρμα, Λασίθι)


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.