• BUZZ
  • Άρθρο
  • ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ
ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ


5.0/5 rating 1 vote

Ο Μιχαήλ Μαρμαρινός επέστρεψε στην έδρα του, στο «θησείον - ΕΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ» με το χρονικό μιας εποχής, της Μεταπολίτευσης, τις «Κομμώτριες/ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ Τζιανγκ - Σιν - Μπι - Σιν. ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ ΔΙΚΗ ΣΟΥ».
Ο πάντα ανήσυχος Μαρμαρινός επιστρέφει για να υπενθυμίσει πως μονάδα μέτρησης της Ιστορίας είναι η καθημερινότητα… Αυτό το «κάθε μέρα» της ατομικής και της συλλογικής εμπειρίας, των προσωπικών και αντικειμενικών μικροϊστοριών, που διαγράφει και περιγράφει τον ορίζοντα, το τροχήλατο μιας Ιστορίας που μας περιέχει. Αυτός ο τόπος του καθημερινού ατομικού εξωραϊσμού, όπου θα συναντηθούμε βελτιωμένοι, πιο έτοιμοι για το «Ραντεβού με την ιστορία»…
Και επισημαίνει ότι αυτό που θα δούμε στη σκηνή, είναι: «Ιστορίες που κατέγραψαν τη διαδρομή των αισθημάτων και των προθέσεων, μνήμες που καθορίζουν ακόμα εν πολλοίς έναν ολόκληρο λαό, εξουθενωμένο από το βάρος των «θέλω», των προβλημάτων και των αισθημάτων του.» 
Ο Μαρμαρινός ξέρει πως για να υπάρξει νοσταλγία, πρέπει να υπάρχει ανάμνηση. Για να υπάρξει όμως ανάμνηση, πρέπει να υπάρχουν πρόσωπα.
Το έργο υπενθυμίζει πως το σώμα είναι αρχείο Δημόσιων Συναισθημάτων, είναι ένα έργο για την επικαιρότητα του παρελθόντος.
Μια παράσταση που διαφωνεί με τη στοχοποίηση της μεταπολίτευσης, που δεν βλέπει τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο σαν ένα φάντασμα διαρκείας και που αναδεικνύει το εθνικό μας χαρακτηριστικό της αδυναμίας στη σύνθεση, παρότι εδώ, σ' αυτήν τη χώρα, γεννήθηκε η διαλεκτική.
Σκηνοθεσία: Μ. Μαρμαρινός
Δραματουργία: Μ. Μαρμαρινός - Theseum Ensemble
Μουσική: Larry Gus
Σκηνικά - Κοστούμια: Έφη Μπίρμπα
Φωτισμοί: Γ. Δρακουλαράκος
Παίζουν: Μάιρα Γραβάνη, Ηλέκτρα Νικολούζου, Άρης Νινίκας, Ανδρομάχη Φουντουλίδου, Χάρης Φραγκούλης, Adrian Frieling.


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.