ΣΑΙΞΠΗΡ, Ο ΥΠΟΠΤΟΣ!

ΣΑΙΞΠΗΡ, Ο ΥΠΟΠΤΟΣ!


5.0/5 κατάταξη (3 ψήφοι)

Ο Σαίξπηρ είναι ίσως, η πιο αινιγματική φυσιογνωμία της Ιστορίας του θεάτρου. Πέπλο μυστηρίου καλύπτει πολλά σημεία της ζωής του, ενώ θρύλοι φτάνουν να αμφισβητούν, όχι μόνο, το αν αυτός έγραψε τα μεγάλα έργα του, αλλά και την ύπαρξή του. Δημοσίευμα του Guardian, αποκαλύπτει, ότι ο πατέρας του ποιητή, ήταν πολύ πλούσιος και ουδέποτε χρεοκόπησε, όπως πιστεύαμε μέχρι σήμερα. Έτσι η ρομαντική ιστορία, βάσει της οποίας, ο Σαίξπηρ αγωνιζόταν για την επιβίωση του, μετά την χρεωκοπία της οικογένειάς του, αλλά στο τέλος τα κατάφερε και έβγαλε πολλά λεφτά από το θέατρο, δεν ισχύει.

Ο David Fallow, πρώην χρηματοοικονομικός σύμβουλος, που χρόνια μελετάει τα κληρονομικά στοιχεία της οικογένειας Σαίξπηρ, βρήκε αποδεικτικά στοιχεία, που πιστοποιούν ότι η επιχείρηση μαλλιού που είχαν, ήταν ανθηρή.

Επιπλέον ο Τζων Σαίξπηρ φαίνεται ότι δεν ήταν ένας έντιμος έμπορος, αλλά έκανε παρατυπίες και εμπλεκόταν συχνά, σε παράνομες συμφωνίες…

Άρα, ο νεαρός Γουίλιαμ, δεν εγκατέλειψε τη γενέτειρά του, το 1585, για να πάει στο Λονδίνο, λόγω αγάπης του για το θέατρο, αλλά με στόχο να εγκατασταθεί στην πρωτεύουσα και να αναλάβει την αντιπροσωπεία της επιχείρησης, όπως προκύπτει από την έρευνα. 

Αυτό λοιπόν, δείχνει ότι η μεγάλη περιουσία του Γουίλιαμ, δεν προέκυψε από τις καλλιτεχνικές του δραστηριότητες, αλλά από τις επιχειρηματικές… .
Άλλωστε είναι γνωστό, στο θέατρο λεφτά δεν βγάζει κανείς.
Και εξαίρεση στον κανόνα, δεν αποτελεί ούτε κι αυτός ο Σαίξπηρ.


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.