• BUZZ
  • Άρθρο
  • ΣΠΑΝΙΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΟΣ!
ΣΠΑΝΙΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΟΣ!

ΣΠΑΝΙΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΟΣ!


0.0/5 κατάταξη (0 ψήφοι)

'Ενας από τους πιο αγαπημένους μου ανθρώπους του ελληνικού θεάτρου, είναι ο Τάκης Τζαμαργιάς. Σημαντικό κεφάλαιο αυτής της τέχνης, σκηνοθέτης, δάσκαλος, συγγραφέας, στοχαστής. Στόφα αυθεντικού Πειραιώτη, που ποτέ δεν ξεχνά ότι χρωστάει πολλά στην πόλη, που του έδωσε ταυτότητα και ταξική στάση απέναντι στα πράγματα. Ένας σπάνιος δημιουργός, που προσέφερε πολλά και ως καλλιτεχνικός διευθυντής, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, όταν επαναλειτούργησε.
Τον εκτιμώ βαθιά, για τη σεμνότητα, το πάθος του για διαρκή μελέτη και έρευνα, αλλά και γιατί ξέρω ότι δεν του πολυαρέσει να συζητάει το τι προσφέρει αυτός στο θέατρο, προτιμώντας να εστιάζει στο πόσα πολλά δίνει σε όλους μας, ο μαγικός και γενναιόδωρος κόσμος του.
Γιατί μάζευε στα 7 του χρόνια, στα Ταμπούρια, κρυφά χρήματα για να δει παράσταση σε μπουλούκι, με τον Σταυρίδη, τη Βρανά, τον Φωτόπουλο. Γιατί νιώθοντας το τεράστιο κέρδος των ανθρώπων που πλησιάζουν το θέατρο, αφιερώθηκε απόλυτα σ' αυτό.
Γιατί του χρωστάω το άνοιγμα μιας κουρτίνας, σ' έναν νέο κόσμο, όπου μπορούμε να αισθανόμαστε όλοι, μέλη μιας κοινότητας.
Ο Τάκης Τζαμαργιάς είναι υπεύθυνος για αμέτρητες συγκινήσεις και συναρπαστικά ταξίδια, όλα αυτά τα χρόνια. Ανάμεσά τους : "Ο καλός άνθρωπος του Σε-Τσουάν", "Το Σύννεφο με Παντελόνια", "Φτωχοί και Άγιοι", "Παραμύθι χωρίς όνομα", "Ο Μεγάλος Περίπατος του Πέτρου", "Αντιγόνη", "Η Μικρή μας Πόλη", "Ποιος σκότωσε τον σκύλο τα μεσάνυχτα", "Το Τρίτο Στεφάνι", "Ριχάρδος ο Γ'", "Η τάξη μας", "Τα Ορφανά" και πολλά ακόμη.
Τώρα, ο σπουδαίος δημιουργός, μας ταξιδεύει με το πολυβραβευμένο έργο της Νίνα Ρέιν ''Φυλές''. Μια παράσταση, που δεν πρέπει να χάσετε, στο θέατρο Σταθμός.


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.