ΣΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ!

ΣΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ!


5.0/5 rating 1 vote

Οι ηθοποιοί ασκούσαν πάντα μια παράξενη γοητεία επάνω μου. Μου φαίνονταν -και κάποιοι μου φαίνονται ακόμη- απόκοσμα όντα.

Από την πρώτη φορά που είδα θέατρο, δεν ήμουν καν 4 ετών, αποσβολώθηκα, μαγεύτηκα, παραδόθηκα. Δε θυμάμαι πώς λεγόταν η παράσταση, θυμάμαι ότι ήταν στο ''Βέμπο'', είχε χαλίκια κάτω και στη σκηνή αλώνιζαν η Ντορ κι ο Λειβαδίτης. Κάποια στιγμή δε, που μου απηύθυναν τρυφερά το λόγο, νόμιζα πως μου χαρίστηκε ο ουρανός με τ' άστρα.
Για εμένα οι ηθοποιοί ήταν και είναι πάντα ο ''Λαγός'' που με αποπλανεί στη φαντασμαγορία της ''Χώρας Των Θαυμάτων''. Κι εκεί μ αφήνει μόνη μου να βρω την άκρη και με τα όνειρα και με τους εφιάλτες.
Κάποτε στον πρώτο μου χρόνο στην τηλεόραση, κολακευόμουν πολύ που ένας σταρ επεδίωκε να ήμαστε φίλοι. Μου τηλεφωνούσε καθημερινά, ενδιαφερόταν για τα νέα μου και φυσικά φρόντιζε να μου δίνει να καταλάβω πως ... όφειλα να τον βγάζω συχνά στην εκπομπή μου και στα πολιτιστικά του Δελτίου Ειδήσεων. Εγώ το έκανα κι εκείνος φρόντιζε να συσφίγγει επιδεικτικά τη φιλία μας.
Λίγο καιρό μετά από την παραίτησή μου από εκείνη την εκπομπή, το "Σάββατο μιάμισυ", πέφτουμε τυχαία ο ένας πάνω στον άλλον, στο μπαρ της Ερτ. Με βλέπει, αλλά με αγνοεί σαν να είμαι αόρατη. Του φωνάζω "Κώστααα" κι εκείνος απομακρύνεται, κάνοντας πως δεν μ ακούει. Ύστερα χάθηκε.
Τόσα χρόνια μετά, τον ευγνωμονώ ακόμη, γιατί χάρη σ αυτόν, έμαθα έγκαιρα, να προστατεύομαι από τις ανώμαλες προσγειώσεις, ν αποφεύγω όσους εκβιάζουν την οικειότητα και τη φιλική σχέση και να αναγνωρίζω τους όμοιους με τον Κώστα, που δεν είναι λίγοι.
Συμβαίνουν ωστόσο και κάποιες συναντήσεις σ αυτόν το χώρο, που λες χαλάλι οι κακουχίες. Μπορεί να μην είναι πάρα πολλά αυτά τα σπάνια πλάσματα στο θέατρο, όταν όμως τα συναντήσεις και σου χαρίσουν ανιδιοτελή φιλία και ειλικρινές νοιάξιμο, σε λες κι ευλογημένο.
Εγώ τα βρήκα. Λέγονται Δανδουλάκη, Τρικαλιώτη, Παπακωνσταντίνου, Ουζουνίδου, Μπακλέση, Πολυζωίδης, Μπρέμπου, Τόλη, Λάσκαρη, Χορν, Αλεξανδράκης, Μερκούρη, Διαμαντόπουλος, Μιχαλακόπουλος, Βανδής και κάποιοι ακόμη.
Κάτι τέτοιους, αξίζει να τους εμπιστευτείς, γιατί ξέρουν να σε πάνε στα θαύματα.

Real news 16/12/2018


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.