• BUZZ
  • Άρθρο
  • ΣΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΤΟΥ ΜΠΡΕΧΤ
ΣΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΤΟΥ ΜΠΡΕΧΤ

ΣΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΤΟΥ ΜΠΡΕΧΤ


4.5/5 κατάταξη (2 ψήφοι)

  • Ημερομηνία: Κυριακή, 24/03/2019 10:53
  • Κατηγορία: Νέα

Κάναμε λίγες αλλά ουσιαστικές πρόβες, ανάμεσα σε γυρίσματα, πριν και μετά από παραστάσεις... Μέσα σε υπέροχη ατμόσφαιρα, που ξεκινούσε απ’ τον Νικορέστη Χανιωτάκη που το σκηνοθέτησε και τον Γεράσιμο Σκαφίδα. Και οι δύο, πέρα από καλλιτέχνες, διοικούν το θέατρο Θησείον και «επιβάλουν» την δημιουργική και φιλική ατμόσφαιρα, που εμπνέει, πυροδοτεί και αναζωογονεί η Πέγκυ Τρικαλιώτη.
Πριν αρχίσω πρόβες, αγόρασα ένα «πιλοτικό» μπουφάν, για να έχω την αίσθηση και το στήσιμο του σώματος του ρόλου και φορούσα συνέχεια μπότες, να βρω το περπάτημα. Δημιουργώ πάντα την ιστορία των ρόλων μου και εμπνέομαι μέσα από εικόνες, ταινίες και ηθοποιούς του κινηματογράφου.
Ψάχνοντας, είδα μια φωτογραφία του Tosiro Mifune, από τον «Μεθυσμένο Άγγελο» του Kurosawa. Είπα: "Αυτός είναι ο Γιανκ Σουν!"
Μελέτησα τον Mifune, «κλέβοντας» εκφράσεις, κινήσεις και κυρίως την απρόβλεπτη εκρηκτικότητα του.
Κάθε βράδυ κλεινόμουν στο δωμάτιο και περνούσα το έργο, ψάχνοντας το πόσο με αφορά ο ρόλος και το αίσθημα του ανικανοποίητου, που τον κυριεύει και τον οδηγεί.
Γιατί είναι ερωτευμένος με την Σεν Τε. Δεν μπορεί όμως, να της φερθεί όπως της αξίζει, γιατί κι αυτός δεν έχει ζήσει αυτό που του αξίζει.
Και η αγάπη του δεν μπορεί να είναι ανιδιοτελής. Δεν είναι σαν την Σεν Τε. Δεν είναι αυτός ο καλός άνθρωπος του Σετσουάν.
Και αυτό είναι ανθρώπινο.

 

ΝΙΚΟΣ ΠΟΥΡΣΑΝΙΔΗΣ


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.