• BUZZ
  • Άρθρο
  • ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ


5.0/5 rating 1 vote

Το θέατρο είναι μια τέχνη ομαδική, που ο μόνος τρόπος για να γίνει σωστά, είναι η συνεργασία. Ναι και τα χρήματα χρειάζονται και οι θεσμοί οφείλουν να στηρίζουν την πολιτιστική παραγωγή και τους καλλιτέχνες, αλλά εφόσον όλα αυτά σήμερα, όχι απλώς, δεν λειτουργούν, αλλά παρατηρείται μια συστηματική προσπάθεια εξάλειψης κάθε πολιτιστικής δραστηριότητας, μόνο μία λύση μένει στους ανθρώπους της τέχνης: να συνεργαστούν.

Το καλοκαίρι λοιπόν, το Εθνικό Θέατρο, το Κ.Θ.Β.Ε αλλά και ο Θ.Ο. Κ ενώνουν τις δυνάμεις τους για την παράσταση της «Αντιγόνης» του Σοφοκλή, που θα κάνει πρεμιέρα στην Επίδαυρο, σε σκηνοθεσία του Στάθη Λιβαθινού, που οι τελευταίες φήμες τον θέλουν να ανανεώνει τελικά τη θητεία του.

Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας μάλιστα, ηθοποιοί από τον Θ.Ο. Κ, θα στελεχώσουν την παράσταση.

Η συνεργασία αυτή, εγγυάται μια κάποια σταθερότητα, μέσα στους ανασφαλείς καιρούς που ζούμε.

Το παράδειγμα των τριών μεγάλων κρατικών θεάτρων, έχουν ακολουθήσει στο παρελθόν και τα Δημοτικά Περιφερειακά Θέατρα, τα όποια μάλλον και πάλι θα πρέπει να επανεξετάσουν αυτή την προοπτική, δεδομένης της δύσκολης κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει, προκειμένου να εξασφαλίσουν την βιωσιμότητά τους.

Και το Φεστιβάλ Αθηνών όμως, που φαίνεται να αντιμετωπίζει σημαντικά οικονομικά προβλήματα, αλλά και κλυδωνισμούς, ίσως πρέπει να συμπράξει με άλλους οργανισμούς.

Οι συνεργασίες αυτές, παρόλο που θα επιφέρουν αναστάτωση σε διοικητικά θέματα, καλλιτεχνικά είναι όχι μόνο χρήσιμες, αλλά και ζωτικής σημασίας, καθώς θα διευκολύνουν σημαντικά τις οικονομικές συνθήκες της κάθε παραγωγής. Επίσης, δέκα μυαλά πάντα σκέφτονται καλύτερα από ένα, οπότε μήπως στη συνεργασία βρίσκεται η λύση στο δυσεπίλυτο παζλ, που λέγεται πολιτιστική ανάπτυξη;


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.