• BUZZ
  • Άρθρο
  • ΤΑ 'ΛΑΜΠΡΑ ΠΑΡΑΣΙΤΑ' ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΜΟΥ 'ΕΝΗΛΙΚΙΩΣΗΣ'
ΤΑ 'ΛΑΜΠΡΑ ΠΑΡΑΣΙΤΑ' ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΜΟΥ 'ΕΝΗΛΙΚΙΩΣΗΣ'

ΤΑ 'ΛΑΜΠΡΑ ΠΑΡΑΣΙΤΑ' ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΜΟΥ 'ΕΝΗΛΙΚΙΩΣΗΣ'


5.0/5 κατάταξη (2 ψήφοι)

Τα Λαμπρά Παράσιτα είναι η παράσταση της θεατρικής μου «ενηλικίωσης». Ήρθαν σε μια στιγμή που έπρεπε να αποφασίσω αν και πώς θα προχωρήσω. Και μετά από την πρόταση του Ευάγγελου Κώνστα, που κάνει την παραγωγή, να συνεργαστούμε άρχισα να διαβάζω μανιωδώς νέα κείμενα, κυρίως αγγλόφωνα. Και όταν αισίως το έργο του Philip Ridley έπεσε στα χέρια μου, με κέρδισε από τις πρώτες σελίδες μια και κυριολεκτικά τόσο ο καταιγιστικός τρόπος γραφής του, όσο και η πλοκή και οι χαρακτήρες του μου έκαψαν τον εγκέφαλο και με προκαλούσαν να μη σταματήσω να διαβάζω. Μου θύμιζε καλογραμμένο σενάριο ξένης σειράς που τα τελευταία χρόνια αγαπώ να παρακολουθώ ενώ παράλληλα μου έδινε την αίσθηση ότι προχωράει όσα ήξερα για το θέατρο πολλά βήματα μπροστά.

Έτσι, σύντομα αποφάσισα να το μεταφράσω και να το σκηνοθετήσω γιατί ήταν από τις φορές που ένιωσα ότι ήμουν σίγουρος για το πώς ήθελα να παρουσιαστεί σκηνικά ένα τόσο δεδαλώδες και δύσκολο κείμενο. Ήταν η στιγμή που έπρεπε λοιπόν να επιστρατεύσω όλες μου τις γνώσεις για το θέατρο, όλη μου την εμπειρία μέχρι εδώ, να εμπιστευτώ τον εαυτό μου και τους συνεργάτες μου και να δημιουργήσουμε κάτι το οποίο να προσφέρει στον κόσμο αυτό που πιστεύω ότι το ίδιο το κείμενο φιλοδοξεί: διασκέδαση και ενδιαφέρουσες ερμηνείες και παράλληλα προβληματισμό, αγωνία και μια αίσθηση ευθύνης για όλα όσα αφηγούνται οι ηρωές μας.

Για μένα, το να κάνεις θέατρο είναι τρόπος ζωής, είναι η καθημερινότητά μου, χωρίς να είναι καθόλου αυτονόητο και εύκολο. Τα Λαμπρά Παράσιτα είναι η πρότασή μου για το πώς οφείλει να είναι το θέατρο: άμεσο και επίκαιρο, ονειρικό και παραμυθένιο, δεξιοτεχνικό και ευχάριστο, φωτεινό και σκοτεινό, διασκεδαστικό και επιμορφωτικό. Φεύγοντας από το θέατρο να γινόμαστε λίγο καλύτεροι άνθρωποι. Ή λίγο πιο σκεπτόμενοι. Λίγο πιο ουσιαστικοί και αληθινοί ο ένας για τον άλλον.


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.