• BUZZ
  • Άρθρο
  • ΤΑ ΣΤΕΚΙΑ ΤΩΝ ΗΘΟΠΟΙΩΝ
ΤΑ ΣΤΕΚΙΑ ΤΩΝ ΗΘΟΠΟΙΩΝ

ΤΑ ΣΤΕΚΙΑ ΤΩΝ ΗΘΟΠΟΙΩΝ


4.2/5 κατάταξη (6 ψήφοι)

  • Ημερομηνία: Τετάρτη, 23/03/2016 12:47
  • Συντάκτης: Onlytheater
  • Κατηγορία: Άρθρο

Παλιότερα οι ηθοποιοί σύχναζαν συνήθως, κοντά στα θέατρα που έπαιζαν, τώρα όμως έχει αλλάξει κάπως το σκηνικό.

Τα Εξάρχεια παραμένουν αγαπημένη περιοχή των καλλιτεχνών, παρόλο που στην γύρω περιοχή δεν υπάρχουν πολλά θέατρα. Υπάρχουν όμως δραματικές σχολές και χώροι για πρόβες, ενώ πολλοί καλλιτέχνες μένουν στην περιοχή. Έτσι τα βράδια στο "Salero" μπορείτε να δείτε σχεδόν όλο το ελληνικό θέατρο και εκπροσώπους κάθε γενιάς, όπως η Μαρία Πρωτόπαππα, η Ρούλα Πατεράκη, ο Τσιμάρας Τζανάτος με τη Χρύσα Καψούλη, η Μάνια Παπαδημητρίου και άλλοι.

Δίπλα ακριβώς στο "Vabene", πολλοί ηθοποιοί, κυρίως της νέας γενιάς (Χάρης Φραγκούλης, Φωτεινή Αθερίδου), πίνουν τον καφέ τους, ενώ τα βράδια μετακομίζουν στο περιβόητο "Τραλαλά", που μια εκ των ιδιοκτητών του είναι η Μαρία Σκαφτούρα και πολλοί ηθοποιοί κάποια βράδια της εβδομάδας, βάζουν μουσική. Ανάμεσα στους θαμώνες που έχει πάρει το μάτι μας ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, η Ελένη Ράντου,ο Χρήστος Σαπουντζής, η Αλεξανδρα Παλαιολόγου και άλλοι.

Αγαπημένο εξαρχειώτικο μαγαζί καλλιτεχνών, είναι και ο "Βυσσινόκηπος" του Περικλή Μουστάκη και της Δώρας Στυλιανέση, με συχνούς θαμώνες τον Αιμίλιο Χειλάκη, την Αθηνά Μαξίμου κ.α ή και το "Τσιν Τσιν" λίγο πιο κάτω, προς την Ακαδημίας.

Ο μαγικός χώρος του "Εl convento del arte" της Πέμης Ζούνη και του Στάθη Σκέντζου στο Μεταξουργείο, αποτελεί πόλο έλξης για γνωστα πρόσωπα του θεάτρου. Ατμοσφαιρικό μαγαζί, εξαιρετικό φαγητό, δελεαστικές ψυχαγωγικές προτάσεις, κάθε βδομάδα

Στο Citylink τις καθημερινές μπορείτε να δείτε πολλούς από τους ηθοποιούς, που παίζουν στα θέατρα της ευρύτερης περιοχής, ενώ στην πλατεία Καρύτση η "Δραχμή", είναι μέρος που πολλοί νέοι ηθοποιοί χαλαρώνουν μετά τις παραστάσεις.

Στο Κολωνάκι που άλλοτε υπήρχαν πολλά καλλιτεχνικά στέκια, φαίνεται πως το ενδιαφέρον έχει κερδίσει το "Σκουφάκι" , όπου γνωστοί ηθοποιοί επιμελούνται τις μουσικές επιλογές.

Τα "Μπριζολάκια" στην Ευελπίδων, όπου μερικές φορές εμφανίζεται και η Λένα Κιτσόπουλου με τον Γιάννο Περλέγκα και τραγουδούν ρεμπέτικα, είναι ένα μέρος που οι καλλιτέχνες προτιμούν για το καλό και οικονομικό φαγητό, ενώ λίγα μέτρα παραπάνω η "Μαίρη" είναι ασφαλής επιλογή για καλό και σπιτικό φαγητό, όπου εκτός από ανθρώπους του θεάτρου, μπορεί να συναντήσετε και πολλούς δημοσιογράφους κινηματογραφιστές.

Αξία σταθερή στο χρόνο και η "Στοά" στην Πατησίων, που εδώ και πολλές δεκαετίες, συγκεντρώσει πλήθος καλλιτεχνών, εκεί σίγουρα δείτε παλιότερους ηθοποιούς που ξέρουν το θρυλικό αυτό μπαρ από τα παλιά.

Τέλος, η "Γωγώ" στον Νέο Κόσμο με την κοινωνικότητά της και την αγάπη της για το θέατρο, κατάφερε να κάνει στέκι το φιλόξενο μαγαζί της, σε μια περιοχή που δεν φημίζεται για τη νυχτερινή της ζωή. Όμως εκεί οι καλλιτέχνες ξέρουν ότι θα βρουν κάποιον να πουν τον πόνο τους και να τους καταλάβει.


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.