• BUZZ
  • Άρθρο
  • ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΝΕΟΙ XΩΡΟΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΝΕΟΙ XΩΡΟΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΝΕΟΙ XΩΡΟΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ


5.0/5 κατάταξη (3 ψήφοι)

  • Ημερομηνία: Παρασκευή, 22/01/2016 13:04
  • Συντάκτης: Onlytheater
  • Κατηγορία: Άρθρο

Ο Νίκος Μάκκας αναλαμβάνει το παλιό θέατρο Αρώνη, που πλέον ονομάζεται "Σταθμός", το ανακαινίζει και δημιουργεί ένα φιλικό και πολύ ζεστό περιβάλλον, δίπλα στο μετρό του Μεταξουργείου, μια περιοχή που αποκτάει τελευταία έντονη θεατρική ζωή. Εκεί μπορείτε να δείτε τη ΣΥΓΓΝΩΜΗ της Μ. Μπουτσάκα σε σκηνοθεσία του Τάκη Τζαμαργιά, με τους Λ. Κακούρη, Άννα Αδριανού, Ρ. Ρώτα κ.α, ενώ σύντομα θα ανέβει σε σκηνοθεσία Δ. Γιαμλόγλου, το έργο της Δ. Στάικου, καθώς ο Ν. Μάκκας ενδιαφέρεται ιδιαιτέρως, για τη νεοελληνική δραματουργία και την προβολή νέων συγγραφέων.

Ο Σίμος Κακάλας και η εταιρεία θεάτρου "Χώρος", μετά από πολυετή παρουσία στα θεατρικά πράγματα και πολλά ταξίδια αποκτάει το δικό της «σπίτι» στον Βοτανικό, που φέρει της όνομα της ομάδας. Ο Χώρος λοιπόν, εγκαινιάστηκε με ένα σεμινάριο υποκριτικής, συναυλία των Mohammad μαζί με την ομάδα και παρουσίαση του ΟΡΕΣΤΗ του Ευριπίδη.

Η Αναστασία Παπαστάθη, ηθοποιός, σκηνοθέτης και συγγραφέας, βραβευμένη από το Διεθνές Ινστιτούτο Θεάτρου και ιδρύτρια της εταιρίας Θεάτρου FUGA- με το μουσικό, συνθέτη, τραγουδοποιό και μέλος της FUGA Πάνο Φορτούνα, τη σκηνογράφο και ενδυματολόγο Ειρήνη Παγώνη και την αρχιτέκτονα και ηθοποιό Γεωργία Ζώη, έχουν αναλάβει το νέο θέατρο "Ραντάρ", κοντά στο μετρό του Αγίου Ιωάννη, δίνοντας μια νότα πολιτισμού, σε μια περιοχή που δεν θεωρείται θεατρική πιάτσα. O χώρος είναι καλαίσθητος, εύκολα προσβάσιμος κι φιλοδοξεί να αποτελέσει μια εστία, όπου θα συναντηθούν όλες οι μορφές της καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Στην καρδιά της Αθήνας, δίπλα στο μέτρο Πανεπιστημίου, ο Κώστας Αρζόγλου και το Σωματείο Πέτρας ανακαινίζουν την παλιά υπόγεια στοά, όπου κάποτε ήταν γεμάτη μαγαζιά, δημιουργώντας έναν ιδιαίτερο θεατρικό και όχι μόνο πολυχώρο με το όνομα "Underground". Στο πλευρό του η ηθοποιός και σκηνοθέτης Βάνα Πεφάνη, που αυτή την περίοδο παρουσιάζει εκεί τις ΜΕΤΑΞΩΤΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ της, αξιοποιώντας το κατεστραμμένο αστικό τοπίο.


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.