• BUZZ
  • Άρθρο
  • ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟΣ ΕΠΕΚΤΑΤΙΣΜΟΣ
ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟΣ ΕΠΕΚΤΑΤΙΣΜΟΣ

ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟΣ ΕΠΕΚΤΑΤΙΣΜΟΣ


5.0/5 rating 1 vote

Ο καλύτερός μου φίλος, καθηγητής Νίκος Ζαμπόγλου,
διευθυντής του "Γερμανικού Ογκολογικού Κέντρου", στη Λεμεσό, εκτός από σπουδαίος επιστήμονας διεθνούς κύρους και ακαδημαικός, είναι κι ένας σοφός άνθρωπος. Είχε υπενθυμίσει και παλιότερα τη σύνδεση κακοήθειας των καρκινικών κυττάρων, με αυτή των ανθρώπων.
Έλεγε:
"Τα κακοήθη κύτταρα δεν σέβονται τα όριά τους. Ένα καρκίνωμα του ήπατος, μπορεί να εισβάλει στο νεφρό, ή αλλού, χωρίς να λαμβάνει υπ’ όψιν τα… σύνορα του άλλου οργάνου. Δεν σέβονται, επίσης, τους κανόνες της Φύσης. Πολλαπλασιάζονται, χωρίς να υπολογίζουν τι συμβαίνει γύρω τους. Ό,τι, δηλαδή, χρειάζονται και άλλα όργανα, ουσίες να τραφούν. Δημιουργούν μεταστάσεις, πετάγονται πολύ μακριά και φτιάχνουν εκεί «κοινωνικές», δικές τους, ομάδες.
Ανάλογες συμπεριφορές δηλαδή, με του ανθρώπου. Ούτε αυτός αρκείται στον δικό του χώρο και προσπαθεί να επεκταθεί στους χώρους ξένους, γειτόνων ή και εθνών. Σύνορα δεν σέβεται.
Σε κανόνες δεν υπακούει, προσπαθώντας να πολλαπλασιάσει τα υπάρχοντά του, δηλαδή να αυξηθεί ο ίδιος, χωρίς να σκεφθεί εάν μένει υπόλοιπο για άλλους.
Το ανησυχητικό ποιο είναι; Τα κακοήθη κύτταρα, στο τέλος της ημέρας, αυτοκαταστρέφονται. Είναι τόσο αδηφάγα, τόσο λαίμαργα, που στο τέλος καταστρέφοντας τον οργανισμό στον οποίο βρίσκονται, καταστρέφονται και τα ίδια.
Αυτό, ακριβώς φοβάμαι σήμερα και με την κακοήθεια του ανθρώπου. Προπαντός με την συμπεριφορά του απέναντι στη Φύση. Είναι τόσο αδηφάγος, που τελικά θα οδηγηθεί στο ίδιο τέλος με τα κακοήθη κύτταρα στο σώμα του. Δηλαδή, θα καταστρέψει την Φύση, το περιβάλλον του, και στο τέλος θα καταστραφεί και ο ίδιος."
Σοφία, προφητεία ή απλή λογική;


Real news 27/1/2019


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.