• BUZZ
  • Άρθρο
  • ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΩΡΑ!
ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΩΡΑ!

ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΩΡΑ!


4.5/5 κατάταξη (4 ψήφοι)

Στην Ελλάδα, η Ξένια Καλογερόπουλου πρώτη δοκίμασε τις παραστάσεις για βρέφη και φαίνεται πως το παράδειγμά της ακολουθούν πλέον και άλλοι.

Στο εξωτερικό υπάρχουν ανάλογες παραστάσεις εδώ και χρόνια, που απευθύνονται ακόμα και σε νεογέννητα. Οι επιστήμονες έχουν αποδείξει, ότι τα ερεθίσματα που λαμβάνει ο άνθρωπος στα τρία πρώτα χρόνια της ζωής του, όχι μόνο τον επηρεάζουν, αλλά καθορίζουν τον σχηματισμό του εγκεφάλου του. Εφόσον λοιπόν, αυτά τα τρία πρώτα χρόνια είναι τόσο καθοριστικά για την υπόλοιπη ζωή του ανθρώπου, γιατί να μην είναι γεμάτα με όμορφες εικόνες, μουσική , χρώματα και δημιουργικότητα;

Στόχος αυτών των παραστάσεων, είναι να μυηθούν τα παιδιά στη συνθήκη παρακολούθησης. Γι’ αυτό χρησιμοποιούν ως επί το πλείστον ηχητικά και οπτικά ερεθίσματα, που μπορούν τα παιδιά να επεξεργαστούν σε αυτή την ηλικία κι όχι το λόγο. Έχει παρατηρηθεί ότι τα μωρά που μεγαλώνουν σε περιβάλλοντα, όπου τους παρέχονται ανάλογα ερεθίσματα, αναπτύσσονται καλύτερα, οξύνεται η αντιληπτική τους ικανότητα και ταυτόχρονα έχουν μεγαλύτερη ηρεμία.

Μην φοβηθείτε να επισκεφτείτε με το μωρό σας, μια τέτοια παράσταση. Συνήθως τα μικρά παιδιά, ξεπερνούν γρήγορα τον αρχικό φόβο και αιχμαλωτίζονται κυριολεκτικά, από την αλληλουχία εικόνων και ήχων.

Η διάρκεια των παραστάσεων δεν είναι μεγάλη , συνήθως κρατάνε γύρω στη μισή ώρα, ώστε οι λιλιπούτειοι θεατές να μην κουράζονται. Επιπλέον αυτές οι παραστάσεις είναι πολύ εντυπωσιακές ακόμα και για ενήλικες και πραγματικά προσφέρουν μεγάλη ηρεμία.


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.