• BUZZ
  • Άρθρο
  • ΘΕΑΤΡΟ ΨΥΧΗΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗΣ
ΘΕΑΤΡΟ ΨΥΧΗΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗΣ

ΘΕΑΤΡΟ ΨΥΧΗΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗΣ


1.0/5 κατάταξη (2 ψήφοι)

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και το Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης, παρουσιάζουν πρώτη φορά στην Ελλάδα, τρία σύγχρονα γαλλικά θεατρικά έργα, 21 με 31/10, στον ειδικά διαμορφωμένο υπόγειο χώρο.

Το Γαλλικό Θέατρο à la grecque”, αγαπήθηκε ιδίως από τους νέους, διότι κατάφερε να συνομιλήσει με τους προβληματισμούς της εποχής, μέσα από τα πιο σύγχρονα κείμενα της γαλλικής δραματουργίας.

Έργα που εντυπωσιάζουν όχι μόνο με την τόλμη, την πρωτοτυπία και την αλήθεια τους, αλλά και με την απενοχοποιημένη αμεσότητα, με την οποία θίγουν μεγάλα ζητήματα της εποχής, μέσα από ένα βαθύ, ουσιαστικό και συχνά αλληγορικό λόγο, που δεν διστάζουν να αναμετρηθούν με τους πιο μύχιους φόβους της ανθρώπινης ψυχής και να φέρουν τον θεατή ενώπιον της σκληρής πραγματικότητας: τον πόνο του ξεριζωμού, τη φυγή, την αίσθηση του να μην ανήκεις πουθενά, τα πολιτικά αδιέξοδα, το διχασμό, την ετερότητα και το δικαίωμα να είσαι Άλλος. Στις πόλεις- φαντάσματα μέσα στο παγκοσμιοποιημένο τοπίο, όπου χάνεται το δικαίωμα της ύπαρξης, τα έργα αυτά, κατορθώνουν να φέρουν πιο κοντά, διαφορετικές πολιτισμικές παραδόσεις με βαθύ και γόνιμο παρελθόν..

Θέατρο ψυχής, μνήμης, επίκαιρο, πολιτικό, θέατρο λόγου, είναι το θέατρο που μιλάει για όλα όσα μας βασανίζουν χωρίς φόβο και ενοχές.

Τα τρία έργα που μεταφράστηκαν στα ελληνικά, ειδικά για την πρώτη παρουσίασή τους στη χώρα μας, είναι : ''No man’ s land'' της Alexandra Badea, ''Το κορίτσι στο σκοτεινό δάσος'' του Philippe Minyana και ''Diktat'' του Enzo Cormann.

 

Real news 16/10/2016


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.