ΘΕΛΩ ΝΑ ΞΕΡΩ

ΘΕΛΩ ΝΑ ΞΕΡΩ


5.0/5 κατάταξη (3 ψήφοι)

Τι μέρα κι αυτή... Πάμε βόλτα στη σκουληκότρυπα;
Στάση 1916. Ο Αϊνστάιν, δημοσιεύει τη Θεωρία της Σχετικότητας. Ο χρόνος, λέει, περνά διαφορετικά, σε χαμηλότερα βαρυτικά δυναμικά κι οι τροχιές μεταβάλλονται, με τρόπο αντικρουόμενο με τη θεωρία του Νεύτωνα.
Σαν σήμερα, πεθαίνει κι ο Νεύτων, παππούς στα 84. Τέτοια μέρα γεννιέται ο Οβίδιος, ο Βόλτα ανακαλύπτει τη μπαταρία, ο Ναπολέων μπαίνει στο Παρίσι, η Εθνοσυνέλευση στο Άστρος ξεκινά, γεννιούνται ο Ίψεν, ο Παπάζογλου, η Κανέλλη, οι Βαυαροί παίρνουν την Ακρόπολη απ' τους Τούρκους, ο Κολοκοτρώνης δικάζεται για εσχάτη προδοσία, οι Ναζί ανοίγουν το πρώτο στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Νταχάου, ο Χρουστσόφ ηγείται του Κ.Κ. της ΕΣΣΔ, η Ποπ Αρτ σκάει μύτη στη Ν.Υόρκη, ο Λένον παντρεύεται τη Γιόκο, ο Χιώτης πεθαίνει από οξύ έμφραγμα, φοιτητές επανακαταλαμβάνουν τη Νομική Αθηνών, ο Σιράκ γίνεται πρωθυπουργός, κυκλοφορεί το πρώτο φάρμακο κατά του AIDS, τοξικό αέριο αρρωσταίνει 5.000 Ιάπωνες στο μετρό, οι Αμερικάνοι βομβαρδίζουν Βαγδάτη, Μοσούλη, Βασόρα.
Σαν σήμερα, θα λένε, "η Ελλάδα του 2016, μαστιζόταν από ατελείωτα δεινά, φτώχεια κι απελπισία".
Σήμερα, 100 χρόνια μετά τη Σχετικότητα, στην εποχή της άμεσης πρόσβασης σε λίστες ανδραγαθημάτων και σκοτεινών στιγμών, ο ελληνικός χρόνος περνά χωρίς βουητό, χωρίς ίχνη.
Επαναληπτικά, σαν εμπνευσμένος απ' το φαινόμενο της βαρυτικής διαστολής του χρόνου.
Σήμερα, που ρουκέτες πέφτουν στις γωνιές του κόσμου και προσφυγομάνες γεννούν σε υγρά αντίσκηνα, γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου για Παιδιά και Νέους.
Όπως είπε κάποτε κι ο Άλμπερτ, "θέλω να ξέρω τις σκέψεις του Θεού, όλα τα άλλα είναι λεπτομέρειες". Κι εγώ.

 

Real news 20.3.2016


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.