• BUZZ
  • Άρθρο
  • ΤΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
ΤΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

ΤΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ


5.0/5 rating 1 vote

  • Ημερομηνία: Πέμπτη, 31/03/2016 15:31
  • Συντάκτης: Onlytheater
  • Κατηγορία: Άρθρο

Οι συνέπειες των όσων ο κ. Φαμπρ θέλει να επιβάλλει, δεν είναι μόνο καλλιτεχνικές, αλλά βαθιά πολιτικές και γι’ αυτό η υπόθεση του Φεστιβάλ, αφορά όλους μας.

Ο καλλιτεχνικός κόσμος αντιδρά, όμως το θέμα, δεν πρέπει να παραμείνει σε στενά πλαίσια. Η πολιτική που εφαρμόζει ο κ. Φαμπρ με τη συναίνεση και την αρωγή του ΥΠΠΟ, δεν διαφέρει σε τίποτα, από τη γενικότερη πολιτική που εφαρμόζεται αυτή τη στιγμή, από την Ευρώπη στη χώρα μας. Ο ελληνικός λαός καλείται να παραδώσει ουσιαστικά τα κονδύλια για τον πολιτισμό, (αυτά τα ψίχουλα που απέμειναν), στο Βέλγιο. Φαίνεται, πως δεν αρκούν τα όσα καταθέτει ο ελληνικός λαός, για τα αποτρόπαια μνημόνια, τώρα αναζητούνται και νέοι τρόποι απομύζησης των όποιων πόρων μπορούν να υπάρχουν.

Σίγουρα, κανείς δεν θα απαγορεύσει στους Έλληνες καλλιτέχνες να δημιουργούν, αλλά στερώντας τους κάθε βοήθεια και θεσμό, ουσιαστικά εξαθλιώνοντάς τους, κάποτε θα κουραστούν και θα σταματήσουν από μόνοι τους. Κάπως έτσι φαίνεται πως σκέφτονται οι ιθύνοντες αυτής της αδιανόητης ιστορίας. Και δεν πρόκειται πλέον, για σενάρια συνωμοσίας, αλλά για μια εξόφθαλμη πραγματικότητα.

Μετά και τη χτεσινή συνάντηση του κ. Φαμπρ με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, που τον υποδέχτηκε ως «σωτήρα», ενώ γνώριζε πολύ καλά τις αντιδράσεις που είχαν ξεσπάσει μετά τη συνέντευξη Τύπου, του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή του Φεστιβάλ, είναι πλέον σαφές ότι έχουμε μια κυβέρνηση που δεν αδιαφορεί απλώς για τον πολιτισμό μας, αλλά συνηγορεί σε ένα σχέδιο εξόντωσής του.

Η υπόθεση του Φεστιβάλ, δεν είναι μόνο καλλιτεχνική, είναι βαθιά πολιτική κι αυτό πρέπει να το αναλογιστούν όλοι οι πολίτες αυτής της χώρας, που αυτό το καλοκαίρι θα κληθούν να πληρώσουν -μεταξύ των υπολοίπων- και ένα Βελγικό φεστιβάλ, τη στιγμή που οι Έλληνες καλλιτέχνες και λοιποί εργαζόμενοι, μαστίζονται από την ανεργία και την οικονομική εξαθλίωση.


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.