• BUZZ
  • Άρθρο
  • ΤΟ ΞΥΠΝΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΣΠΩΜΕΝΟ ΘΕΑΤΡΟ
ΤΟ ΞΥΠΝΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΣΠΩΜΕΝΟ ΘΕΑΤΡΟ

ΤΟ ΞΥΠΝΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΣΠΩΜΕΝΟ ΘΕΑΤΡΟ


5.0/5 rating 1 vote

«EΝΑ ΞΥΠΝΙΟ ΘΕΑΤΡΟ, καλά προσανατολισμένο σ’ όλους τους τομείς, από την τραγωδία ως το κωμειδύλλιο, μπορεί να μεταβάλει την ευαισθησία ενός λαού μέσα σε λίγα χρόνια.
Eνα διασπώμενο θέατρο με αδύνατα πέλματα, αντί για φτερά, μπορεί να φθηνύνει και να αποκοιμίσει ένα ολόκληρο έθνος.

Το θέατρο είναι το σχολείο των δακρύων και του γέλιου, είναι το ελεύθερο βήμα όπου οι άνθρωποι μπορούν να απολυτρωθούν από μία τετριμμένη και διφορούμενη ηθική, όπου μέσα από ζώντα παραδείγματα μπορούν να εξηγήσουν τους αιώνιους νόμους της καρδιάς και του νου του ανθρώπου.

Η τέχνη είναι, λοιπόν, το κατόρθωμα της ελευθερίας του ανθρώπου. Χωρίς αυτήν, το φαινόμενο της ζωής θα ήταν μια νεκρή κίνηση.

Χωρίς αυτή, δεν θα υπήρχε το πανόραμα των αιώνιων νόμων της καρδιάς και του νου, η μοναδική λύτρωση, η μοναδική αθανασία των θνητών».

* Απόσπασμα από την ομιλία του Λόρκα (που πίστευε ότι το θέατρο είναι το βαρόμετρο του μεγαλείου ή της παρακμής ενός έθνους) στους ηθοποιούς και τεχνικούς του Teatro Espanol. Αφιερωμένο στις υπέροχες παραστάσεις που είδα τις τελευταίες ημέρες, αλλά και στους δημιουργούς εκείνων, της αδιανόητης φαιδρότητας, που μου προκάλεσαν ντροπή και αμηχανία.

 

 

Real News


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.