ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΛΙΩΣ

ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΛΙΩΣ


4.0/5 κατάταξη (4 ψήφοι)

Χάρη στην εξαιρετική πρωτοβουλία του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά και του καλλιτεχνικού διευθυντή Νίκου Διαμαντή, το Σάββατο 7 και την Κυριακή 8 Μαΐου, 7 σκηνοθέτες, 7 θεατρικά έργα και 7 σχολεία, ανεβαίνουν στη σκηνή του Δημοτικού, αποδεικνύοντας την αξία της θεατρικής παιδείας και τη δυναμική του σύγχρονου εφηβικού πνεύματος. Εδώ και μήνες, στο πλαίσιο του προγράμματος "Τρίτο κουδούνι" που υποστηρίζεται από το Ίδρυμα Λάτση, το θέατρο πήγε σχολείο, σε επτά πειραιώτικες γειτονιές!

Σκηνοθέτες διαφορετικού ύφους που συνεργάστηκαν με τους μαθητές, έχουν να λένε, για παιδιά διψασμένα για δημιουργία, με ομαδικότητα, αλληλεγγύη και μυαλό πολύ μπροστά απ' την ηλικία τους.

Λένε, ακόμη, για εφήβους αγχωμένους, προβληματισμένους για το μέλλον, με ανάγκη έκφρασης.
Μια τονωτική ένεση δημιουργίας σε μια ευαίσθητη ηλικιακή ομάδα, που δείχνει τον δρόμο της εμπνευσμένης εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Μόνο έτσι, παρεμβατικά, οι αυριανοί νέοι πολίτες, ευαισθητοποιημένοι και καλλιεργημένοι, έχουν ελπίδα να αλλάξουν το μέλλον.

Ο Νίκος Βασιλείου με το Λύκειο Καλλίπολης, βουτάει στην Ελληνική Ιστορία, με το "Μεγάλο μας τσίρκο".

Ο χορογράφος Γρηγόρης Γαϊτανάρος, με το 1ο ΕΠΑ.Λ. Ν.Φαλήρου, παρουσιάζει στο "Μάθημα" έναν ιδανικό σχολικό κόσμο, χωρίς καταπίεση και φόβο.

Η Αλίκη Δανέζη - Κnutsen συνεργάζεται με το Ενιαίο Λύκειο Πειραιά και την "Ιωνίδειο" και καταπιάνεται με τον "Οιδίποδα Τύραννο", εξερευνώντας το "πώς φτιάχνεται μια ιστορία;", όσο φοβερή κι αν είναι.

Η Κίρκη Καραλή ανεβάζει με το Γενικό Λύκειο Καμινίων, το "Κάτω στον Πειραιά", μία σύνθεση κειμένων για την ιστορία του λιμανιού, αλλά και συνεντεύξεων σημερινών πολιτών, ρωτώντας "Τι είναι για εσάς ο Πειραιάς;"

Ο Πέρης Μιχαηλίδης σκηνοθετεί το "Θέλω μια χώρα", με το Β΄Γυμνάσιο Νίκαιας, ανιχνεύοντας τη νοοτροπία του νεοέλληνα και αμφισβητώντας την καθημερινότητά μας.

Ο Γιάννης Μόσχος, με το 9ο Γυμνάσιο Πειραιά, ανεβάζει παιχνιδιάρικα, τις "Ιστορίες του κύριου Άντον Τσέχοφ", οξύνοντας τη φαντασία και την εμπιστοσύνη των μαθητών.

Ο Θάνος Τοκάκης σκηνοθετεί το "Περιμένοντας τον Γκοντό", με το Ζάννειο Πειραματικό Λύκειο, αναρωτώμενος "πώς χωράει στους σύγχρονους φρενήρης ρυθμούς μια Μπεκετική παύση;"

Καλή τους επιτυχία!

Real news 17.4.2016


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.