• BUZZ
  • Άρθρο
  • ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΗΓΕ ...ΣΧΟΛΕΙΟ!
ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΗΓΕ ...ΣΧΟΛΕΙΟ!

ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΗΓΕ ...ΣΧΟΛΕΙΟ!


5.0/5 κατάταξη (2 ψήφοι)

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, που έχει αποδείξει πως νοιάζεται για την καλλιέργεια της θεατρικής παιδείας, αγκάλιασε την περασμένη εβδομάδα τους νέους, δημιουργώντας και στηρίζοντας δράσεις οι οποίες συμβάλλουν στην μύηση της θεατρικής πράξης και εμπλουτίζουν την εκπαιδευτική διαδικασία στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Το θέατρο συνάντησε τα παιδιά και τους νέους, εκεί όπου σπουδάζουν και κατοικούν, σε σχολεία και γειτονιές, υποστηρίζοντας με τις δράσεις του, την σχέση τους με το θέατρο, τον πολιτισμό και την γνώση. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, υλοποίησε το επιτυχημένο καλλιτεχνικό – εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Τρίτο Κουδούνι ή το θέατρο αλλιώς…» σε 7 σχολεία του Πειραιά, με την αποκλειστική χρηματοδότηση και υποστήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση.

Είδαμε, λοιπόν, στο διήμερο 8 και 9 Μαΐου, στην Κεντρική σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, επτά ικανούς σκηνοθέτες, διαφορετικού ύφους και ηλικίας, τον Πέρη Μιχαηλίδη, την Κίρκη Καραλή, τον Θάνο Τοκάκη, τον Κώστα Παπακωνσταντίνου, τον Γιάννη Κουρκουμέλη, τον Γρηγόρη Γαϊτανάρο και τον Γιάννη Παπαγιάννη, να συνδημιουργούν με τους μαθητές επτά ξεχωριστές παραστάσεις.

Απ' τη συνεργασία τους με επτά σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Πειραιά και των όμορων Δήμων, πάνω σε κείμενα κλασικών και σύγχρονων συγγραφέων (Όμηρο, Σαίξπηρ, Προυστ, Ιονέσκο, Ντάριο Φο, Ξενόπουλο) προέκυψαν επτά μικρά θεατρικά θαύματα, που ενθουσίασαν το κοινό. Μπράβο σε όλους!

 

Real news 14/5/2017


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.