• BUZZ
  • Άρθρο
  • ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΑΦΡΟΔΙΤΗ!
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΑΦΡΟΔΙΤΗ!

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΑΦΡΟΔΙΤΗ!


5.0/5 rating 1 vote

Το κορίτσι που μας έμαθε -μαζί με τον Γιάννη Φέρτη-, πώς τραγουδιέται "Εκείνο το καλοκαίρι", "η Ποδηλάτισα" που μας παρέσυρε σε αξέχαστες βόλτες, η τραγουδοποιός που μας έπεισε πως "Το κλάμα βγήκε απ τον Παράδεισο", που μας έδειξε πώς γίνεται μια "Νυχτερινή εκπομπή", που εκτός από μας, αγαπήθηκε πολύ κι από τον Θεοδωράκη, τον Ξαρχάκο, τον Μαμαγκάκη, τον Σπανό, τον Λοίζο, τον Μικρούτσικο, τον Σαββόπουλο, τον Κηλαηδόνη, τον Παπακωνσταντίνου, τον Πορτοκάλογλου και τόσους ακόμη, πάσχει από καλπάζουσα εφηβεία, εντυπωσιακή δημιουργικότητα και ατέλειωτες εμπνεύσεις.
Φέτος, γιορτάζει την εικοσαετία της στο Θέατρο, με τα ολοκαίνουργια τραγούδια της, στους "ΜΑΚΡΥΚΩΣΤΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΝΤΟΓΙΩΡΓΗΔΕΣ" του Αλέκου Σακελλάριου, που διασκεύασαν και σκηνοθετούν οι φίλοι της Ρέππας-Παπαθανασίου, στο "Βέμπο".
Κι όπως συμβαίνει πάντα, όταν πριν λίγες μέρες, άκουσαν ολοκληρωμένη τη δουλειά της, όχι μόνο ενθουσιάστηκαν, αλλά δήλωσαν κι ευτυχισμένοι που θα πουν τα τραγούδια της. Το ίδιο χαρούμενη κι ευτυχισμένη είναι, όμως κι εκείνη. Αγαπάει πολύ αυτό που κάνει, γι αυτό το κάνει τέλεια.
Θυμίζω πως η Αφροδίτη Μάνου το 1998, μετέφρασε τους στίχους των τραγουδιών στον "Βιολιστή στη Στέγη", του Κ. Τσιάνου με τον Γρ. Βαλτινό.
Από τότε, έχει μεταφράσει στίχους, για μερικά από τα μεγαλύτερα αμερικανικά μιούζικαλ όλων των εποχών, σε παραστάσεις του Στ. Φασουλή, (με τον οποίο έκανε και τους "Σκηνοβάτες" στην Επίδαυρο) και στο "Καμπαρέ" του Σ. Χατζάκη.
Έγραψε μουσική και στίχους για τα μεγάλα μιούζικαλ των Παπαθανασίου- Ρέππα, αλλά και μουσική και τραγούδια για έργα τους πρόζας.
Είχε επίσης και δυο πολύ ιδιαίτερες συνεργασίες με "Το Τρένο στο Ρουφ", την Τ. Λύγαρη και τον Ντανιέλ Ολμπρίσκι.
Και συνεχίζει...
Υπέροχη, συναρπαστική και απτόητη!


Real news 23.9.2018


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.