ΥΠΕΡΟΧΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ

ΥΠΕΡΟΧΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ


3.0/5 κατάταξη (2 ψήφοι)

Υπάρχουν κάποια μαγικά πλάσματα στο ελληνικό θέατρο, ίδια αερικά. Άλλα φτιαγμένα από σύννεφα κι άλλα από χάλυβα. Άλλα με τις ερμηνείες τους, προκαλούν ανατριχίλα διαρκείας, άλλων η ευφυία σε αφήνει άφωνο κι άλλα εμπνέουν σεβασμό για τις αντοχές τους σε θεατρικές κακουχίες και το πείσμα τους να υπηρετούν τίμια την υπόθεση ''θέατρο''.
Ευτυχώς, δεν είναι πολύ λίγες αυτές οι φωτεινές προσωπικότητες, όμως δυστυχώς δεν χωρούν όλες σ ένα άρθρο.
Επισημαίνω την περίπτωση του Βασίλη Παπαβασιλείου, που συνεχίζει τις ασκήσεις θεατρικού ακτιβισμού στο Τέχνης, επιστρέφοντας ως δαφνοστεφανωμένος «Ψεκασμένος της οκταετίας» στο έργο ''Τους Ζυγούς Λύσατε''.
Η Αναστασία Παπαστάθη που δημούργησε, όπως εύστοχα υπογράμμισε ο Φοίβος Δεληβοριάς, με το ''Ραντάρ'' της ''ένα νησί μέσα στην πόλη''. Στο ''Φαινόμενο Ρασομόν'' που ξεχωρίζει και στο ''Καληνύχτα μητέρα'' που έρχεται, είναι -κυριολεκτικά- αφιερωμένη η ύπαρξή της, όλο αυτόν το καιρό.
Ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος που μεγαλουργεί στο ''Τίμημα'' του Μίλλερ, στο ''Ιλίσια''.
Η Ελένη Ουζουνίδου στον ''Αρίστο'' και στην ''Ψιλικατζού''.
Η Πέγκυ Τρικαλιώτη που ''ζωντάνεψε'' και μας ξανασύστησε την Κιουρί και τώρα σαγηνεύει στον ''Καλό άνθρωπο του Σετσουάν''.
Η Μαρία Πρωτόπαππα στην προσεγμένη ''Έμμα'' της.
Η Μυρτώ Αλικάκη και ο Θέμης Πάνου, δύο πολύτιμα πλάσματα που έρχονται, εκείνη στο ''Πείραμα'' κι εκείνος στον "Σκύλο".
Και ακόμη, ο Μάνος Καρατζογιάννης που έδωσε το φιλί της ζωής στο θέατρο ''Σταθμός'' και σίγουρα ο Νικορέστης Χανιωτάκης από τους πιο ευαίσθητους, ικανούς (και ανθεκτικούς) σκηνοθέτες της νέας γενιάς κι ο πολύ καλός ηθοποιός Γεράσιμος Σκαφίδας, που αναλαμβάνοντας φέτος, το θέατρο Θησείον, αγωνίζονται νυχθημερόν για τα καλύτερα, κρατώντας ψηλά τον πήχυ.
Κουράγιο σε όλους. Είστε σπουδαίοι!

Real news 4/11/2018


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.