ΓΕΥΣΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ

ΓΕΥΣΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ


5.0/5 rating 1 vote

  • Ημερομηνία: Κυριακή, 16/08/2015 14:48
  • Συντάκτης: Onlytheater
  • Κατηγορία: Άρθρο

Αν είχε φωνή, θα ήταν του Χ ηθοποιού (με συγχωρεί κιόλας που ξεχνάω το όνομα του) στην ομολογουμένως πετυχημένη διαφήμιση παγωτού, με μουσική απόχρωση ''You are my sunshine''.
Αν έψαχνα εικόνα, θα ήταν μια παραλία. Χιλιάδες έχει ο τόπος, (σε πείσμα όλων αυτών που αδυνατούν να καταλάβουν το αυτονόητο, ήτοι ''αν πάμε το Καλοκαίρι στο βουνό, τότε, το Χειμώνα με τα χιόνια που θα πάμε ωρέ αδερφέ;).
Με άμμο ή πέτρα, δεν ξέρω, με ομπρέλες ψάθινες, ξαπλώστρες μπλε, θα είχε καντίνα.
Εστιατόρια, ενοικιαζόμενα δωμάτια, (για τους πιο "large", ξενοδοχεία πεντάστερα και σκάφη ), κάτι περίεργα κόκκινα αναρριχώμενα λουλούδια σε δρομάκια με ασβέστη, φωτάκια καταστημάτων με αναμνηστικά διακοπών, λουκουμάδες με κανέλα, ταβέρνες με μπλε χάρτινα τραπεζομάντιλα, ακροθαλασσιές γεμάτες κόσμο, μεσημέρι με τη θάλασσα ως τα μπούτια, ρακέτες, ''μπιτσόμπαρα'' - αθάνατη ελληνική μετάφραση -, μια μεγαλομάνα να ξεσηκώνει την παραλία για τον δίχρονο γιο της τον superman ή την κόρη της Ζιζέλ (μελλοντικά) που δεν έβαλαν καπέλο, δεν έφαγαν και δεν ήπιαν νερό τα σκασμένα ζωή να'χουν, ποτήρια γεμάτα φραπέ και μπουκαλάκια νερού που ξεπαγώνουν.
Ίσως και ένα φεγγάρι πορτοκάλι (ποτέ δεν θα καταλάβω γιατί μου φέρνει στο νου, βότκα ), να αστράφτει, βράδυ μες τη θάλασσα.
Άν είχε ήχο, θα ήταν κύμα. Βαθύ, γλυκό, με απόλυτη ακρίβεια επαναλαμβανόμενο. Ίσως να υπήρχε και μια πινελιά βροχής, μια μπόρα...
και συνοδεία τα κουπιά μια βάρκας που ανοίγεται βράδυ για δίχτυα. Τζιτζίκια ίσως. Τίποτα άλλο.
Αν είχε μυρωδιά, θα ήταν καλαμαράκια τηγανιτά, με μια φέτα καρπουζιού, αντηλιακού με ιδρώτα, νυχτολούλουδα και τσίκνα ταβέρνας, γυναικεία αρώματα σε σοκάκια, τυρόπιτα και πεϊνιρλί τα πρωινά. Ψαρίλα.
Αν μπορούσες να το αγγίξεις, θα ήταν βρεγμένο, απαλό και τραχύ συγχρόνως, ζουμερό, υδάτινο σίγουρα.
Αν είχε όμως γεύση, πώς θα ήταν άραγε;
Τα πάντα έχουν γεύση, πράγματα, στιγμές, άνθρωποι, συναισθήματα. Τι γεύση άραγε να έχει το Καλοκαίρι;
Κατέληξα, γλυκόξινης αλμύρας.
Κάτι μεταξύ θάλασσας, φέτας καρπουζιού, μουσακά, παγωμένης μπύρας με σουβλάκια, ιδρώτα, λιωμένου παγωτού, στοματικού σεξ, πασατέμπου, χυμού πορτοκαλιού και καφέ.  Ίσως και μιας κρέπας, βράδυ, με μερέντα.
Τι ερώτηση είναι αυτή, γιατί με απασχολεί τι γεύση έχει;
Καλοκαίρι είναι... θέλω να το γευτώ.

Αντώνιος Γιώτας


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.