• BUZZ
  • Άρθρο
  • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΓ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΓ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΓ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ


5.0/5 rating 1 vote

Είναι πραγματικά άξιον απορίας, γιατί το πρώτο κρατικό θέατρο λειτουργούσε κατά βάση, με αναθέσεις και  το να καταθέσει κάποιος, ένα φάκελο με ένα καλλιτεχνικό σχέδιο,  έμοιαζε με σενάριο επιστημονικής φαντασίας.  Φέτος λοιπόν, ο Στάθης Λιβαθινός,  έκανε αυτό, που στις άλλες χώρες  του κόσμου τούτου, θεωρείται δεδομένο: ανακοίνωσε τον τρόπο υποβολής προτάσεων για τη θεατρική περίοδο 2016-17.

Οι καλλιτέχνες και πολίτες, που πληρώνουν για το Εθνικό θέατρο,  μπορούν να καταθέσουν απλά κι εύκολα την πρόταση τους, χωρίς να χρειάζεται να ψάχνουν τον γνωστό του γνωστού, κάποιο  «δόντι» κι άλλα τέτοια ευτράπελα. Αυτό από μόνο του είναι σημαντικό και δείχνει ότι κάτι αρχίζει να  αλλάζει στο τοπίο.

Επίσης η υποσημείωση, ότι το Εθνικό θα ενημερώσει για αποδοχή ή απόρριψη της πρότασης,  σε κάνει να χαμογελάς. Γιατί πλέον και τα αυτονόητα πρέπει να δηλώνονται. Αλλά και πώς να μην δηλωθούν, όταν επί σειρά ετών, κανείς δεν έμαθε ότι ένας δημόσιος οργανισμός, πρέπει να απαντάει στο υλικό που του στέλνουν οι πολίτες, που τον συντηρούν.  Είναι υποχρέωση και καθήκον του...

Ελπίζω όμως, αυτό το email ή η επιστολή,  που θα σταλεί σε όσους κατέθεσαν τις προτάσεις, να μην είναι από εκείνα τα ομαδικά,  τύπου ''σας ευχαριστούμε πολύ'' κτλ, αλλά να απευθύνεται συγκεκριμένα, εξηγώντας τους λόγους της όποιας απόφασης.  Το να γράψεις μια πρόταση, είναι μια διαδικασία χρονοβόρα κι απαιτητική και αν μη τι άλλο, έχει δικαίωμα αυτός που έδωσε τόσο χρόνο, να ξέρει πως η πρόταση του διαβάστηκε και για ποιους λόγους απορρίφθηκε ή έγινε δεκτή. 

Η κίνηση αυτή  του Εθνικού λοιπόν, μόνο ως θετική μπορεί να εκληφθεί.  Αυτό  που ελπίζουμε είναι κάποιες από αυτές τις προτάσεις, να βρουν το δρόμο τους για τη σκηνή και να μην μείνουν στο αρχείο.

Ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής, δείχνει ότι προσπαθεί για την εύρυθμη λειτουργιά του πρώτου θεάτρου της χώρας.  Ελπίζω ο χρόνος να αποδείξει, ότι μπορεί να κάνει πράξη τις προθέσεις του. Περιμένουμε λοιπόν, όταν ανακοινωθεί το ρεπερτόριο του 2016-17 να δούμε και πράγματα, που θα μας εκπλήξουν ευχάριστα….


Ετικέτες

Εθνικό θέατρο

Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.