ΕΦΙΣΤΩ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ!

ΕΦΙΣΤΩ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ!


5.0/5 κατάταξη (2 ψήφοι)

Νάχετε το νου σας σήμερα. Καλοί και κακοί άνθρωποι. Παράξενη η σημερινή ημερομηνία. Μην ακούτε απλώς 19η Αυγούστου κι επαναπαύεστε . Μη σκέφτεστε ότι μια τέτοια μέρα, το 1960, η Σοβιετική Ένωση στέλνει στο διάστημα, τον Σπούτνικ 5, με επιβάτες, δύο σκύλους τον Μπέλκα και την Στρέλκα, σαράντα ποντίκια, δύο τεράστιους αρουραίους και πολλά φυτά και το διαστημόπλοιο επιστρέφει στη γη την επόμενη, με όλα τα ζώα σώα και αβλαβή. Έτυχε. Δεν είναι κάθε μέρα τ Αη Γιαννιού.
Σκεφθείτε πως αυτήν την παλιομέρα το 1936, δολοφονείται από τον Φράνκο, ο Λόρκα. Εκατοντάδες μάγισσες καίγονται στην πυρά, πύραυλοι Τσετσένων σκοτώνουν Ρώσους στρατιώτες, οι Γερμανοί εκλέγουν τον Χίτλερ πρόεδρο κι επιβεβαιώνονται πάνω από 500 κρούσματα χολέρας στην Τουρκία..
Κι αυτός ακόμη ο καλός ο Οκταβιανός Αύγουστος, που εγκαθίδρυσε την «Παξ Ρομάνα» πεθαίνει, όπως και ο αστείος Γκρούτσο Μαρξ και ο ηρωικός Σάκης Καράγιωργας και ο ατσαλένιος Τζιμ Λόντος!
Μέχρι και τον άπιαστο Αλ Καπόνε κατορθώνουν και πιάνουν, τέτοια μέρα και τον φυλακίζουν στο απόρθητο Αλκατράζ.
Θα μου πείτε ναι, αλλά 19 Αυγούστου το 1949, γεννιέται ο Άσιμος και στην πορεία των αιώνων, οι Σανέλ, Γκίλαν, Πέρι, Κακλαμανάκης, Ματεράτσι, Ράιτ, άσε που επιστρέφει και η Μαρία Στιούαρτ από την εξορία, ανατρέπεται ο Γκορμπατσώφ κλπ, κλπ ... κάπως εξισορροπείται η κατάσταση.
Τι, όχι; Έχουμε προσθήκη νέων στοιχείων; Την κυβέρνηση Τσίπρα; Άρα τι κάνουμε;
Πώς τo 'λεγε ο Νικόλας;
"Ξέρουμε πως είναι ψέμα
μα ας γίνουμε τα δυο μας ένα (....)
Μ’ ένα μου πήδο θα σε ξαναβρώ,
στο μαγκανοπήγαδο της ήττας μου περνώ.
Venceremos, Venceremos."

REAL NEWS 19/8/2018


Ετικέτες

Σεμίνα Διγενή

Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.