Ο ΚΩΣΤΑΣ ΜΕΣΑΡΗΣ ΜΕ ΟΙΔΙΠΟΔΑ ΣΤΗΝ ΑΛΚΥΟΝΙΔΑ

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΜΕΣΑΡΗΣ ΜΕ ΟΙΔΙΠΟΔΑ ΣΤΗΝ ΑΛΚΥΟΝΙΔΑ


5.0/5 rating 1 vote

σπουδαίος και πολυβραβευμένος ηθοποιός Κώστας Μεσάρης επιστρέφει με τον ''Οιδίποδα Τύραννο'', 23 Οκτωβρίου, στο Θέατρο Αλκυονίς, κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.15.

«Το Αρχαίο Δράμα, -υπογραμμίζει ο Κώστας Μεσάρης- λέει πολλά με το λόγο, υπονοεί όμως, περισσότερα με τη σιωπή. Ξεπερνά την εποχή του, ακόμα και την εποχή μας, δείχνοντας πως σε κάποια πράγματα τότε, ήταν πιο μπροστά κι από εμάς. Σήμερα στην Ελλάδα, τα μνημόνια μας απομύζησαν, μας εξαγόρασαν με ψιχία και μας εξαχρείωσαν. Όπως ακριβώς και στη Θήβα του Σοφοκλή.
Το έργο αυτό του Σοφοκλη, θεωρείται ένα από τα πιο αντιπροσωπευτικά δείγματα δράματος, μαζί με τους «Πέρσες» του Αισχύλου και τους «Όρνιθες» του Αριστοφάνη. Γράφτηκε το 420 π.Χ. όταν ο εμφύλιος πόλεμος Αθήνας-Σπάρτης μαινόταν και κατέστρεφε. Ο Περικλής, στρατηγός της δημοκρατίας και του πολέμου μαζί καθαιρέθηκε και ξανακλήθηκε και σύντομα πέθανε από λοιμό. Ο Οιδίποδας βγάζει τα μάτια του, βλέπει φως με τα μάτια των άλλων και το μοιρολόι θανάτου γίνεται ύμνος ζωής, φιλίας και αγάπης.
Χαρακτηρίζω αυτό που παρουσιάζουμε ως ένα λαϊκό, βιωματικό, παραδοσιακό ορατόριο, μουσικοχορευτικό»

Ελεύθερη απόδοση μετάπλαση - διδασκαλία - Οιδίποδας: Κώστας Μεσάρης
Παίζουν: Κώστας Μεσάρης, Άλκης Συνετός, Νίκος Τουλιάτος, Κάτια Σπερελάκη, Αλέξης Μαρτζούκος, Βίλλυ Σκούρα, Γιώργος Αντωνόπουλος, Σεβίλη Λυμπέρη.
Συνεργάτης Σκηνοθεσίας: Σήφης Μάινας.
Δημιουργική Παρέμβαση κρουστών: Νίκος Τουλιάτος. Ούτι: Τάσος Σερεμέτης. Σκηνικά - Κουστούμια: Ντέιλ. Δημιουργική Εκτέλεση Σκηνικών: Κώστας Νικολάου, Ξυλογλύπτης.
Κινησιολογία: Κώστας Γαρίφης, Αγγελική Παντερμαλή.
Φωτισμοί: Γιώργος Αντωνόπουλος

Οι δύο πρώτες παραστάσεις έχουν ελεύθερη είσοδο και έναρξη στις 20.00. Θα ακολουθήσει συζήτηση για το αρχαίο δράμα


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.