Η GLENDA JACKSON ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΟ ΜΠΡΟΝΤΓΟΥΕΪ

Η GLENDA JACKSON ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΟ ΜΠΡΟΝΤΓΟΥΕΪ


5.0/5 rating 1 vote

Η Glenda Jackson ήταν να μην ξαναπάρει μπρος. Μετά από τον «Βασιλιά Ληρ», ετοιμάζεται να επιστρέψει στο Μπρόντγουεϊ μετά από τριάντα χρόνια, πρωταγωνιστώντας στις «Τρεις ψηλές γυναίκες» του Έντουαρντ Άλμπι. Στο πλευρό της θα βρίσκεται η υποψήφια για Tony Laurie Metcalf, ενώ ακόμα δεν έχουν ανακοινωθεί τα ονόματα των υπόλοιπων ηθοποιών. Κανονικά το έργο παίζεται από τρεις γυναίκες, όμως στη συγκεκριμένη παραγωγή ο Joe Mantello που θα αναλάβει τη σκηνοθεσία, σκοπεύει να προσθέσει ακόμα ένα πρόσωπο. Η παράσταση αναμένεται να κάνει πρεμιέρα την επόμενη άνοιξη αλλά ακόμα δεν είναι γνωστό σε ποιο θέατρο θα παρουσιαστεί.

Η σπουδαία πρωταγωνίστρια τα τελευταία χρόνια έχει αποσυρθεί από την υποκριτική και είχε επικεντρωθεί στην πολιτική της καριέρα, όμως μετά από την παράσταση του «Βασιλιά Ληρ» όπου ερμήνευσε τον ομώνυμο ρόλο φαίνεται αποφασισμένη να επιστρέψει στη σκηνή.

Στις «Τρεις Ψηλές Γυναίκες», ο Άλμπι περνάει από το θέμα των διαπροσωπικών σχέσεων, όπως το ανέπτυσσε σε προηγούμενα έργα του (Ιστορία του Ζωολογικού Κήπου, Ευαίσθητη Ισορροπία, Ποιος Φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ), στην αντιμετώπιση ενός καίριου προβλήματος της εποχής μας: την αυτογνωσία. Οι τρεις ηρωίδες είναι στο πρώτο μέρος του έργου σε διαφορετικές ηλικίες: μια νέα, μια μεσήλικη και μια υπέργηρη, σαν τρεις διαφορετικοί άνθρωποι. Στο δεύτερο μέρος, όμως, αποκαλύπτεται πως αυτές οι τρεις γυναίκες είναι στην πραγματικότητα ο ίδιος άνθρωπος σε τρεις διαφορετικές φάσεις της ζωής του. Έργο με πολύ χιούμορ αλλά και σκληρότητα, γεμάτο αλήθειες, αλλά και αυτοβιογραφικά στοιχεία του συγγραφέα, που εμπνέεται από την προσωπική του σχέση με τη μητέρα του. Φέτος παρουσιάστηκε στο Θέατρο της Οδού Κεφαλληνίας σε σκηνοθεσία Άρη Τρουπάκη, με την Μπέττυ Αρβανίτη, την Μαρία Κεχαγιόγλου και την Νεφέλη Κουρή.


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.