ΝΕΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΑΙΞΠΗΡ

ΝΕΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΑΙΞΠΗΡ


0.0/5 κατάταξη (0 ψήφοι)

Αντίγραφο της πρώτης συλλογής των έργων του Σαίξπηρ -ένα βιβλίο που περιλαμβάνει 36 έργα του συγγραφέα και που εκδόθηκε εφτά χρόνια μετά τον θάνατό του- ανακαλύφθηκε σε βιβλιοθήκη της Σκωτίας.

Το βιβλίο το οποίο βρισκόταν στην βιβλιοθήκη Mount Stuart, στο νησί Bute της Σκωτίας επιβεβαιώθηκε ως γνήσιο από την Emma Smith, καθηγήτρια Σαιξπηρικών σπουδών του πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

Η συλλογή εκδόθηκε το 1623 και συγκεντρώνει την πλειοψηφία των σαιξπηρικών έργων. Χωρίς αυτήν δεν θα υπήρχαν αντίγραφα των μισών και πλέον έργων, συμπεριλαμβανομένων των αριστουργημάτων «Μάκβεθ» και «Τρικυμία».

Η ανακάλυψη αυτή φέρνει τον συνολικό αριθμό των -γνωστών σε μας- αντιγράφων στα 234, σε μια σημαδιακή χρονιά, αυτήν των εορτασμών για τα 400 χρόνια από το θάνατο του συγγραφέα.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα της Smith, το βιβλίο ανήκε στον Isaac Reed, έναν εκδότη λογοτεχνίας, με πολύ καλές διασυνδέσεις, που ζούσε στο Λονδίνο τον 18ο αιώνα. Γράμμα του Reed αποδεικνύει ότι η συλλογή αυτή, περιήλθε στην κατοχή του το 1786 και πουλήθηκε μετά τον θάνατό του το 1807, σε κάποιον με τα αρχικά JW για 38 λίρες.

Ακολουθεί ένα κενό διάστημα μέχρι το 1896, όπου η βιβλιοθήκη Mount Stewart το περιλαμβάνει σε κατάλογό της.

Η συγκεκριμένη έκδοση της συλλογής, είναι ασυνήθιστη, γιατί είναι τρίτομη, με πολλές λευκές σελίδες που μάλλον χρησιμοποιούσαν για εικονογραφήσεις.

Η συλλογή θα παρουσιάζεται ως μέρος μιας έκθεσης της βιβλιοθήκης Mount Stuart , οι υπεύθυνοι της οποίας, έχουν κάθε λόγο να πανηγυρίζουν για αυτή την σπάνια ανακάλυψη.


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.