ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΣΗΜΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ BROADWAY

ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΣΗΜΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ BROADWAY


0.0/5 κατάταξη (0 ψήφοι)

Η ιστορία του θεάτρου είναι στοιχειωμένη από αμέτρητα φαντάσματα που περιπλανιούνται στη σκηνή, όταν τα φώτα σβήσουν και η αυλαία πέσει: καλλιτέχνες που έφυγαν πρόωρα ή άδικα, αλλά δεν μπορούν να απαρνηθούν την μεγάλη τους αγάπη, περιφέρονται σαν σκιές στα θεατρικά σανίδια και γράφουν τη δική τους ιστορία. Φυσικά μια από τις μεγαλύτερες θεατρικές βιομηχανίες του κόσμου, το Broadway, δεν θα μπορούσε παρά να έχει τους δικούς της θρύλους.

Ένα από τα μεγαλύτερα θέατρα, το «The Belasco Theatre» θεωρείται στοιχειωμένο καθώς ο πρώτος του ιδιοκτήτης, ο David Belasco, δεν φαίνεται πρόθυμος να το εγκαταλείψει. Ο Belasco έχτισε αυτό το κτίριο και πέρασε ολόκληρη τη ζωή του εκεί, γράφοντας και σκηνοθετώντας πολλά έργα. Το διαμέρισμα του βρισκόταν ακριβώς πάνω από το θέατρο. Πέθανε το 1931 και πολλοί ισχυρίζονται πως αμέσως μετά από τον θάνατό του άρχισε να εμφανίζεται το φάντασμά του.
Πολλοί ηθοποιοί παίρνουν όρκο ότι έχουν δει με τα μάτια τους μια σκούρα σκιά να τους παρακολουθεί την ώρα που παίζουν από το θεωρείο. Ο Belasco ήταν λάτρης του γυναικείου φύλου και στην εποχή του όλοι τον αποκαλούσαν «ο αρχιεπίσκοπος του Broadway», γι’ αυτό και αρκετές γυναίκες έχουν δηλώσει πως ένας ηλικιωμένος άντρας με κοστούμι ιερέα τούς έχει πλησιάσει και τους έχει τσιμπήσει σε απόκρυφα σημεία.
Ακόμα και μετά θάνατον πάντως ο θρυλικός Belasco διατηρεί τη φήμη του καρδιοκατακτητή, αφού ο θρύλος λέει πως έχει δεσμό με ένα άλλο φάντασμα την «Μπλε κυρία». Το ζευγάρι έχει όλα τα στερεοτυπικά χαρακτηριστικά των φαντασμάτων: ανοίγουν και κλείνουν πόρτες, ανεβάζουν τις κουρτίνες, δημιουργούν καπνούς σε δωμάτια που δεν υπάρχει φωτιά και κανείς δεν καπνίζει και φυσικά κάνουν πολλούς περίεργους θορύβους.

Στο The New Amsterdam Theatre από την άλλη κατοικεί ένα από τα πιο δραστήρια φαντάσματα του Broadway, η Olive Thomas, μια σταρ του βωβού σινεμά. Αυτό το κορίτσι πέθανε από δηλητηρίαση το 1920 κι έκτοτε η ψυχή της στοιχειώνει το θέατρο. Πολλοί λένε ότι την έχουν δει να περιπλανιέται κρατώντας στα χέρια της το κουτί με τα χάπια που την σκότωσαν. Οι φωτογραφίες της κοσμούν την είσοδο του κτιρίου κι έτσι όλοι οι εργαζόμενοι στο θέατρο καθημερινά την καλημερίζουν και τη χαιρετούν, για να μην την εκνευρίζουν.
Συνήθως η Thomas εμφανίζεται σε άντρες και μάλιστα φλερτάρει μαζί τους. Όταν στο συγκεκριμένο θέατρο παίχτηκε η ταινία «The Artist» που αναφέρεται στην εποχή του βωβού κινηματογράφου, κάποιος τόλμησε να αναφέρει ότι η μεγαλύτερη σταρ της εποχής ήταν η Mary Pickford, κουνιάδα της Thomas. Εκείνη ακριβώς τη στιγμή μια στοίβα από DVDs σωριάστηκε στο πάτωμα. Το περίεργο ήταν πως τα DVDs δεν έπεσαν κατευθείαν, αλλά πρώτα άρχισαν να πετάνε στον αέρα , σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού!

Ένα διάσημο φάντασμα επίσης είναι αυτό του ακροβάτη Louis Borsalino, που κατοικοεδρεύει στο «The Palace Theatre». Αυτός πέθανε κατά τη διάρκεια μιας παράστασής του. Οι ηθοποιοί του θεάτρου έχουν δηλώσει πολλές φορές ότι έχουν δει τον άτυχο καλλιτέχνη να κάνει ισορροπία σε σκοινιά, αλλά φυσικά αυτό δεν μπορεί κανείς να το επαληθεύσει. Ο θρύλος πάντως λέει ότι όποιος δει τον Borsalino θα πεθάνει την ίδια χρονιά. Πάντως το συγκεκριμένο θέατρο το προτιμούν κι άλλα φαντάσματα: ένας άνδρας με καφέ κοστούμι, ένα αγόρι που παίζει με τα παιχνίδια του, ακόμα και η Judy Garland, είναι μερικές από τις μεταφυσικές παρουσίες που λέγεται πως τριγυρνούν στους διαδρόμους του.


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.