'ΤΟ ΠΑΡΙΣΙ' ΤΟΥ CHARLES AZNAVOUR ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ

'ΤΟ ΠΑΡΙΣΙ' ΤΟΥ CHARLES AZNAVOUR ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ


5.0/5 rating 1 vote

Με καριέρα εβδομήντα χρόνων κι ενώ βρίσκεται στο κατώφλι των 92ων γενεθλίων του, ο μεγάλος συνθέτης –τραγουδιστής και ηθοποιός Charles Aznavour, για πρώτη φορά πρόκειται να παρουσιάσει μιούζικαλ στην Αμερική.

Το θέμα φυσικά, δεν θα μπορούσε να είναι άλλο, από το Παρίσι, την αγαπημένη πόλη του καλλιτέχνη και μόνιμη πηγή έμπνευσής του. Ήρωάς του ο ζωγράφος Τουλούζ Λωτρέκ, που έζησε στην περιοχή της Μονμάρτης, όπου βρίσκεται η νυχτερινή, αλλά και καλλιτεχνική ζωή της πόλης.

Μεγάλα ονόματα του Broadway, λαμβάνουν μέρος, σε αυτή την παραγωγή, που ξεκίνησε πέρσι ως workshop στο Goodspeed musicals, όπου κάθε χρονιά αναδεικνύονται τα μιούζικαλ της επόμενης σεζόν.

Ο Aznavour πριν από δεκαέξι χρόνια είχε γράψει τη μουσική για το μιούζικαλ “Lautrec”, που ανέβηκε ανεπιτυχώς στο West End του Λονδίνου. Αυτή τη φορά όμως, συνεργάζεται με μια δυνατή ομάδα, που έχει σαρώσει τα βραβεία Tony κι έτσι η επιτυχία είναι εξασφαλισμένη.

Πριν από πολλές δεκαετίες, ένας παραγωγός είχε προσεγγίσει τον διάσημο καλλιτέχνη, για να γράψει μουσική για το «Moulin Rouge», αλλά τότε του απάντησε πως δεν ήταν έτοιμος.

Αργότερα ο Mike Merrick του ζήτησε να γράψει μουσική για τον “Lautrec,” που επίσης διαδραματιζόταν στο διάσημο καμπαρέ Moulin Rouge.

Αυτό το μιούζικαλ εξαφανίστηκε από το θεατρικό χάρτη, μέχρι που ο Michael Sukin, δικηγόρος του Aznavour , ενθουσιασμένος από τη μουσική του σύνθεση, το πρότεινε στον παραγωγό Scott Landis, οποίος κυριολεκτικά το ερωτεύτηκε κι έτσι ξεκίνησαν να αναδιοργανώνουν το υλικό. Μάλιστα στην νέα αυτή εκδοχή, περιλαμβάνονται και πέντε τραγούδια από το “Lautrec”.

Ο Aznavour που πλέον ζει στην Ελβετία, συνεχίζει να δουλεύει ακατάπαυστα, «μιας και η δουλειά του, είναι ευχαρίστηση», όπως λέει. Το 2006 είχε ανακοινώσει πως θα εγκατέλειπε την showbiz, όμως δέκα χρόνια μετά και σε ηλικία πια 92 χρόνων, παραμένει εντυπωσιακά ενεργός και σχεδιάζει μια μεγάλη περιοδεία στην Πράγα, στο Ντουμπάι , στο Άμστερνταμ και από εκεί στο Βέλγιο, στην Βαρκελώνη, αλλά και στην Ιαπωνία.


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.