ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΟΥΛΙΤΖΕΡ ΣΤΟ 'HAMILTON'

ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΟΥΛΙΤΖΕΡ ΣΤΟ 'HAMILTON'


0.0/5 κατάταξη (0 ψήφοι)

Το βραβείο Πούλιτζερ 2016,  δόθηκε χτες στο μιούζικαλ HAMILTON, του Lin-Manuel Miranda, που χαρακτηρίστηκε πολιτιστικό φαινόμενο.

Το HAMILTON είναι σίγουρα η απόλυτη επιτυχία της φετινής σεζόν. Κέρδισε το κοινό, έσπασε τα ταμεία και τώρα απέσπασε το σημαντικό βραβείο Πούλιτζερ.

Το έργο αφηγείται την ιστορία του Alexander Hamilton, του εθνοπατέρα των ΗΠΑ και της αμερικανικής επανάστασης, με ένα πολυεθνικό καστ. Ο Hamilton υπήρξε στενός συνεργάτης του προέδρου Τζωρτζ Ουάσιγκτον, πρώτος υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ (1789 - 95) και ηγετική φυσιογνωμία του κόμματος των Φεντεραλιστών, που αγωνίστηκε για την ανάδειξη της χώρας του σε συγκροτημένο κράτος.

Το HAMILTON πραγματικά αποτελεί ένα πολιτιστικό φαινόμενο και η επιρροή εκτείνεται πέρα από το θεατρικό χώρο, καθώς οι τιμές των ενοικίων στην περιοχή όπου παίζεται αυξήθηκαν, παρατηρήθηκε ένα αυξανόμενο ενδιαφέρον για την ιστορία της αμερικανικής επανάστασης και σημειώθηκαν απίστευτες πωλήσεις ανάλογων βιβλίων, ενώ ο ίδιος ο συγγραφέας έγινε pop icon, με εμφανίσεις από τον τηλεοπτικές εκπομπές μέχρι τον Λευκό Οίκο.


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.